aardappelgratin met pastinaak
ingrediënten - info
pastinaak
aardappelen
eieren
culinaire room
geraspte gruyère kaas
nootmuskaat
peper en zout
boter
Snijd de aardappelen en de pastinaak in plakjes. Stoom ze
gaar in 20 minuutjes op 110°C. Plet ze met de
aardappelstamper tot een brokkelige puree.
Meng met een flinke scheut culinaire room, een losgeklopt ei,
een klontje boter en een handvol geraspte gruyèrekaas. Zorg
ervoor dat de puree niet te papperig is. Kruid met
nootmuskaat, peper en zout.
Vet een ovenpotje per tafelgenoot in met wat boter. Schep er
de puree in. Bedek met een laag geraspte gruyèrekaas.
Zet de ovenpotjes 30 minuutjes in een voorverwarmde oven
op 185°C. Let erop dat de kaas kleurt, maar niet te bruin
wordt.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.