kastanjechampignons met truffel
ingrediënten - info
kastanjechampignons
truffel op olie
olijfolie
truffelpoeder
culinaire room
ui
knoflook
peterselie
gruyère
peper en zout
Kuis de champignons en halveer ze. Snipper een ui en plet
een tweetal knoflookteentjes. Zet geraspte gruyère en gehakte
peterselie klaar.
Bak de uisnippers aan met geplet knoflook in een pan met een
paar scheuten olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze
goudbruin. Laat het meeste vocht verdampen.
Voeg de truffelschilfers met hun olie uit het bokaaltje toe. Roer
om en voeg wat gehakte peterselie toe. Breng op smaak met
truffelpoeder, peper en zout. Giet er een paar scheutjes
culinaire room bij en laat indikken.
Schep de bereiding in individuele potjes die ovenvast zijn.
Bestrooi ze met geraspte gruyère en zet ze onder de ovengrill
tot de kaas kleurt. Onmiddellijk opdienen is het best.
Kruimelpad
Voorbeeld van toepassing
Selectie