strofrietjes - pommes pailles

strofrietjes - pommes pailles

ingrediënten - info
bloemige aardappelen zout
Was ze vervolgens in koud water om het zetmeel te verwijderen. Droog ze goed af in een propere handdoek. Frituur ze in kleine hoeveelheden op 170°C in de friteuse. Blijf met een spaan roeren in het mandje om samenklitten te vermijden. Reken op een tweetal minuutjes frituren, maar ga af op de kleur. Ze zijn klaar als de staafjes goudbruin kleuren.
handig om te maken met een mandoline de frietjes wassen en drogen
Schil de aardappelen. Snijd ze in een millimeterdunne fijne staafjes met een scherp mes. Heb je een mandoline, dan gaat het snijden van de frietjes als een fluitje van een cent. Vanzelf dus. Wel de beschermkap gebruiken om ongevalletjes te vermijden.
Creatief Koken de              passie kookvurige

strofrietjes

pommes pailles

bereiding
receptfiche receptfiche ingrediënten
bloemige aardappelen zout
Was ze vervolgens in koud water om het zetmeel te verwijderen. Droog ze goed af in een propere handdoek. Frituur ze in kleine hoeveelheden op 170°C in de friteuse. Blijf met een spaan roeren in het mandje om samenklitten te vermijden. Reken op een tweetal minuutjes frituren, maar ga af op de kleur. Ze zijn klaar als de staafjes goudbruin kleuren.
Schil de aardappelen. Snijd ze in een millimeterdunne fijne staafjes met een scherp mes. Heb je een mandoline, dan gaat het snijden van de frietjes als een fluitje van een cent. Vanzelf dus. Wel de beschermkap gebruiken om ongevalletjes te vermijden.
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige