saffraancouscous
ingrediënten - info
couscousgraan
saffraan
kurkuma
platte peterselie
gedroogde cranberry’s
gedroogde dadels
tripple sec
kippenbouillon
boter
Laat een handvol cranberry’s en evenveel gesnipperde
gedroogde dadels weken in een likeurtje, bijvoorbeeld Tripple
Sec. Breng een litertje kippenbouillon aan de kook. Kruid met
een potje saffraanpoeder en een eetlepel kurkuma. Andere
kruiden hoeven niet, die zitten in principe in het gerecht
waarbij je deze couscous opdient.
Giet een 250 g couscousgraan in een glazen kom. Giet er de
warme bouillon bij en meng met een vork. Voeg indien nodig
nog wat extra bouillon toe. Het graan moet goed vochtig zijn,
maar niet volledig ondergedompeld. Giet er de geweekte
vruchten met hun likeurtje bij. Dek af en laat de couscous een
tijdje wellen.
Net voor het opdienen, verwijder je het folie van de kom. Wrik
de couscous los met een vork. Leg een paar grote klonten
boter bovenop. Zet de kom, opnieuw afgedekt, twee tot drie
minuutjes in een microgolfoven op vol vermogen. Verwijder het
folie, meng met een lepel de gesmolten boter onder het graan.
Klaar om op te dienen.
Kruimelpad
Voorbeeld van toepassing
Selectie
meer vegetarische gerechten: