ingrediënten - info
kalfslever
sjalotjes
knoflook
puntpaprika
balsamico
Snijd de lever in dobbelstenen en bak die ‘bien cuit’ in boter.
De saus: hak sjalotjes, knoflook en een puntpaprika in
brunoise. Sauteer in boter. Voeg passata toe en breng op
smaak met een scheut balsamico-azijn van topkwaliteit,
paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
Kalfslever is misschien wel het meest edele orgaanvlees
dat er op de markt is.
Dat in combinatie met een al even edele aceto balsamico,
liefst van 10 jaar of ouder, geeft een smaakervaring om ‘U’
tegen te zeggen.
Helaas is deze delicatesse niet aan iedereen besteed.
Orgaanvlees blijft immers voor velen de stempel van
‘afval’ dragen. Helaas. Voor hen dan toch, want ze missen
de ervaring van dit smaakbommetje.
gebakken kalfslever met balsamicosaus
passata
paprikapoeder
cayennepeper
boter
brandy
peper & zout
Laat eventjes inkoken en doe er dan de gebakken
kalfsleverblokjes bij. Voor een éxtra pittige ‘touch’, kan je er
nu een scheut brandy aan toevoegen.
Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.