ingrediënten - info
lamsgehakt
ui
knoflook
wortelen
nootmuskaat
tijm
rozemarijn
Wortelstoemp: draai gestoomde zoete aardappeltjes met
gestoomde worteltjes door de passé-vite en maak
wortelstoemp met boter, room en een ei. Breng op smaak met
peper, zout en nootmuskaat.
Bak het lamsgehakt rul. Stoof fijngesneden uien en knoflook
en meng het gehakt. Voeg tomatenblokjes, tijm, rozemarijn,
peper en zout toe. Laat een tiental minuutjes sudderen tot de
smaken vermengd zijn.
August Parmentier was een Franse apotheker de leefde in
de 18e eeuw. Hij is de geschiedenis ingegaan als
promotor van de aardappel voor menselijke consumptie.
Dit gerecht zou daarbij als ‘demo’ gediend hebben, om de
culinaire mogelijkheden van koken met het knolletje
duidelijk te maken.
Hachis Parmentier is een klassieke bereiding van een
ovenschotel met aardappelpuree en gehakt vlees. Dat kan
lam zijn, zoals hier, maar ook rund, varken of gemengd
gehakt.
lamsgehaktschotel Parmentier
peper & zout
tomatenblokjes uit blik
zoete aardappelen
boter
ei
room
paneermeel
parmezaan
Vet een ovenschotel in. Leg op de bodem een laag voorbereid
gehakt, daarop een laag wortelstoemp en bedek met paneermeel
en geraspte parmezaan.
Zet 35 minuten in een oven op 185°C.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.