kipfilet met dragonroomsaus
kipfilet kippenfond magere room (4%) verse dragon verse bieslook tomaat sjalotjes
ingrediënten - info wortelen courgette kipkruidenmix peper & zout boter Noilly Prat (droge vermouth)
Maak met een aangepast molentje groentenspaghetti van wortelen en courgettes. Stoom die beetgaar in 3 minuten. Dit is de aardappel- of pastavervanger in de regime-versie. Maak verse, ontvelde tomatenblokjes. Snipper het bieslook fijn. Bak de kipfilets in wat boter en kruid met de kippenkruidenmix. Laat afgedekt een paar minuten rusten en snijd ze voor, voor het opdienen. Op het bord: een voorgesneden kipfilet, oversaust. Daarbij de groentenspaghetti en werk af met gesnipperde bieslook en verse tomatenblokjes. Wie het écht niet kan laten, kan er een gekookte aardappel bij serveren.

kipfilet met dragonroomsaus

De saus: hak de sjalotjes in een zeer fijne brunoise. Bak ze kort in een lepeltje boter. Doe er kippenfond bij, breng aan de kook, voeg room toe, dragonblaadjes (zonder steeltjes), een scheut vermouth en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

kipfilet met

dragonroomsaus

kipfilet kippenfond magere room (4%) verse dragon verse bieslook tomaat sjalotjes
ingrediënten - info wortelen courgette kipkruidenmix peper & zout boter Noilly Prat (droge vermouth)
De saus: hak de sjalotjes in een zeer fijne brunoise. Bak ze kort in een lepeltje boter. Doe er kippenfond bij, breng aan de kook, voeg room toe, dragonblaadjes (zonder steeltjes), een scheut vermouth en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
Maak met een aangepast molentje groentenspaghetti van wortelen en courgettes. Stoom die beetgaar in 3 minuten. Dit is de aardappel- of pastavervanger in de regime-versie. Maak verse, ontvelde tomatenblokjes. Snipper het bieslook fijn. Bak de kipfilets in wat boter en kruid met de kippenkruidenmix. Laat afgedekt een paar minuten rusten en snijd ze voor, voor het opdienen. Op het bord: een voorgesneden kipfilet, oversaust. Daarbij de groentenspaghetti en werk af met gesnipperde bieslook en verse tomatenblokjes. Wie het écht niet kan laten, kan er een gekookte aardappel bij serveren.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige