kipfilet
kippenfond
magere room (4%)
verse dragon
verse bieslook
tomaat
sjalotjes
ingrediënten - info
wortelen
courgette
kipkruidenmix
peper & zout
boter
Noilly Prat
(droge vermouth)
Maak met een aangepast molentje groentenspaghetti van
wortelen en courgettes. Stoom die beetgaar in 3 minuten. Dit
is de aardappel- of pastavervanger in de regime-versie. Maak
verse, ontvelde tomatenblokjes. Snipper het bieslook fijn.
Bak de kipfilets in wat boter en kruid met de kippenkruidenmix.
Laat afgedekt een paar minuten rusten en snijd ze voor, voor
het opdienen.
Op het bord: een voorgesneden kipfilet, oversaust. Daarbij de
groentenspaghetti en werk af met gesnipperde bieslook en
verse tomatenblokjes. Wie het écht niet kan laten, kan er een
gekookte aardappel bij serveren.
kipfilet met dragonroomsaus
De saus: hak de sjalotjes in een zeer fijne brunoise. Bak ze
kort in een lepeltje boter. Doe er kippenfond bij, breng aan
de kook, voeg room toe, dragonblaadjes (zonder steeltjes),
een scheut vermouth en laat inkoken tot sausdikte. Breng
op smaak met peper en zout.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: