boter
kwartelfilets
Rodenbach
ui
selder
wortel
pastinaak
kalfsfond
ingrediënten - info
peterselie
tijm
laurier
honing
peper en zout
maïs zetmeel
Kruid de kwartelfilets met peper en zout en bak ze in een
beetje boter. Laat nog een paar minuten afgedekt staan op
laag vuur.
Leg op het bord een voorgesneden filet en overgiet met saus.
Op foto: het gerechtje wordt hier begeleid van groentefrietjes
(wortel en pastinaak). Die bak je tweemaal, zoals gewone
aardappelfrietjes.
kwarteltje met Rodenbachsaus
Snijd ui, selder en wortel in mirepoix. Stoof de groenten licht in
boter. Voeg kalfsfond, Rodenbach (bier) en een
kruidentuiltje toe. Laat een kwartiertje sudderen onder
deksel. Zeef, voeg een lepeltje honing toe en laat nog een
paar minuten inkoken. Bind de saus indien gewenst.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: