kwarteltje met Rodenbachsaus
boter kwartelfilets Rodenbach ui selder wortel pastinaak kalfsfond
ingrediënten - info peterselie tijm laurier honing peper en zout maïs zetmeel
Kruid de kwartelfilets met peper en zout en bak ze in een beetje boter. Laat nog een paar minuten afgedekt staan op laag vuur. Leg op het bord een voorgesneden filet en overgiet met saus. Op foto: het gerechtje wordt hier begeleid van groentefrietjes (wortel en pastinaak). Die bak je tweemaal, zoals gewone aardappelfrietjes.

kwarteltje met Rodenbachsaus

Snijd ui, selder en wortel in mirepoix. Stoof de groenten licht in boter. Voeg kalfsfond, Rodenbach (bier) en een kruidentuiltje toe. Laat een kwartiertje sudderen onder deksel. Zeef, voeg een lepeltje honing toe en laat nog een paar minuten inkoken. Bind de saus indien gewenst.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

kwarteltje met

Rodenbachsaus

boter kwartelfilets Rodenbach ui selder wortel pastinaak kalfsfond
ingrediënten - info kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier) honing peper en zout sausbinder
Snijd ui, selder en wortel in mirepoix. Stoof de groenten licht in boter. Voeg kalfsfond, Rodenbach (bier) en een kruidentuiltje toe. Laat een kwartiertje sudderen onder deksel. Zeef, voeg een lepeltje honing toe en laat nog een paar minuten inkoken. Bind de saus indien gewenst.
Kruid de kwartelfilets met peper en zout en bak ze in een beetje boter. Laat nog een paar minuten afgedekt staan op laag vuur. Leg op het bord een voorgesneden filet en overgiet met saus. Op foto: het gerechtje wordt hier begeleid van groentefrietjes (wortel en pastinaak). Die bak je tweemaal, zoals gewone aardappelfrietjes.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige