ingrediënten - info
konijn
graanmosterd
witte wijn
sjalot
knoflook
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en
zout. Bak ze langs alle kanten bruin.
Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse
boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er
dan een glas witte wijn en evenveel kippenbouillon bij.
Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er
takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en
wentel ze er goed in.
Ooit komt het moment dat je je als hobbykok de vraag
stelt, bestaat er nog iets anders op deze planeet dan de
bereiding van konijn met pruimen en bruin bier?
Mijn a-ha! moment kwam er, op één van de zondagse
bezoekjes aan mijn schoonouders.
Schoonmama maakte konijn met mosterdsaus. Een ware
revelatie, die mijn culinaire leven grondig veranderd
heeft.
Dit is mijn versie en toegegeven, een beetje aangepast.
Misschien niét zo goed als dat van schoonmama, maar
toch ook wel verteerbaar.
konijn met witte wijn en mosterdroomsaus
Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven
op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees
is klaar als het zacht is en gemakkelijk loskomt van het been.
Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg.
Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat
inkoken tot sausdikte, of bind de saus indien gewenst.
Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze.
Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.