boter
vloeiende bloem
3 eieren
2,5 dl room
peper
ingrediënten - info
kruimeldeeg
spruitjes
ui
petit salé spek
knoflook
Stoom de spruitjes gaar in een tiental minuten. Snijd het petit
salé spek in dobbelsteentjes en verwijder zoveel als mogelijk
de vetresten. Snipper de ui en een paar teentjes knoflook.
Bak het spek krokant met een gesnipperde ui en voeg er dan
de spruiten aan toe. Kruid met peper. Laat op laag vuur nog
een paar minuten garen, tot de spruitjes volledig zacht zijn.
Druk ze een beetje plat in de pan.
Petit salé slaat op de Franse manier om stukken
varkensvlees te zouten.
Er wordt borstspek van goede kwaliteit voor gebruikt met
relatief veel vlees eraan en minder vet.
Dit wordt in lagen afgewisseld met zout gerijpt onder
gewicht, om de lucht tussen de lagen weg te persen.
quiche met spruitjes en petit salé spek
Smeer een siliconen taartvorm in met boter, bestuif met
vloeiende bloem en duw er de kruimeldeegbodem in. Vul met
de spek- en spruitjesbereiding. Kluts de eieren met de room
en giet deze bereiding over de quiche.
Zet 25 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
Laat afkoelen tot lauw vooraleer ze in taartpunten te snijden.
De quiche kan ook koud gegeten worden.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.