Puree van witte kool: snijd een halve kool in stukjes en
stoom ze beetgaar. Fruit ondertussen een op halve maantjes
gesneden ui met een paar teentjes geplet knoflook tot bijna
goudbruin in wat boter. Doe dit alles samen met de kool in de
blender met een scheutje culinaire room, en wat groentefond.
Pureer zo fijn als mogelijk. Breng op smaak met peper, zout
en een snuifje nootmuskaat. Meng met wat geraspte
parmezaan.
Voor de rolletjes: kuis en stoom de witloofstronkjes kort, laat
uitlekken en wikkel ze in een sneetje ham.
ingrediënten - info
witte kool
ui
knoflook
boter
culinaire room
Gegratineerd witloof en ham met witte kool, het gelijkt wel
op witloofrolletjes met ham en kaassaus, maar is het dus
niet. Het verschil? Dit is dieet-proef, zonder zware kaas-
bechamelsaus met boter, bloem en volle room. Maar
eigenlijk is het gewoon lekker, ook voor wie niet met een
weegschaal getrouwd is.
Door de bereiding met puree van wittekool zet je een
ovenschotel op tafel die een volwaardige maaltijd is.
Je verbaasde tafelgenoten zullen zweren dat er
aardappelpuree verwerkt is in deze gegratineerde schotel.
Je hoeft bij dit gerechtje zelfs geen aardappelpuree te
serveren. Het is op zich al ‘buikvullend’.
gegratineerd witloof en ham met witte kool
peper & zout
nootmuskaat
parmezaan
witloof
groentefond
gekookte ham
gruyère
De rest is ‘assemblage’: leg de rolletjes in een ovenschotel,
bedek met de puree en bestrooi met wat gemalen gruyère.
Zet het zaakje 25 à 30 minuutjes in een voorverwarmde oven
op 185°C en voilà, smakelijk.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.