Maak een puree van prei en witte kool. Kook de gesneden
witte kool 15 minuten in water. Laat uitlekken en uitdampen.
Bak ondertussen gesneden prei in boter in een grote pan.
Voeg de witte kool toe, breng op smaak met peper, zout en
een beetje ingekookte kippenfond. Giet er een flesje room bij
en laat inkoken tot meeste vocht verdampt is. Pureer met de
handmixer.
Maak de chili con carne. Gebruik zuiver gehakt rundvlees en
bak dit in olijfolie tot losse korrels. Breng op smaak met
chilikruiden (in poedervorm: komijn, paprika, cayennepeper,
koriander, marjolein, knoflook, ui, selderijzout en peper). Voeg
naar smaak tomatenpuree en een scheutje tabasco toe.
Gruyère
witte kool
prei
boter
peper & zout
kippenfond
room
rundgehakt
olijfolie
komijn
cayennepeper
paprikapoeder
ingrediënten - info
koriander
marjolein
knoflook
ui
selderijzout
tomatenpuree
tabasco
wortelen
verse tijm
oregano
De wortelpuree. Kook de grof gesneden geschilde wortelen,
laat uitlekken en bak ze samen met gesnipperde ui en
knoflook in olie. Voeg verse tijm en oregano toe en laat
meebakken.
Deze ovenschotel met chili con carne is ontworpen in het
kader van een koolhydraatarm eetpatroon.
Heb je daar geen boodschap aan, verrijk dan de chili met
maïskorrels en rode bonen, zoals in het meer
gebruikelijke recept voor dit superlekkere Zuid-
Amerikaanse gerecht. Klik hier voor dat recept.
Neemt niet weg dat de versie in dit recept bijzonder
smakelijk is en een perfecte smaakbalans heeft, dankzij
het samenspel met de wortelpuree en de puree van prei
en witte kool.
ovenschotel met chili con carne
Breng op smaak met peper en zout. Haal de takjes kruiden
uit de bereiding en mix tot puree met de handmixer.
Vet een ruime ovenschotel in met olijfolie en vul in drie
lagen, onderaan de wortelpuree, daarop de chili con carne
en bovenop de prei- en witte koolpuree.
Dek af met gemalen gruyère en zet de schotel 30 minuten
in de oven op 185°C tot de kaas kleurt.