uipoeder
culinaire room
nootmuskaat
verse zalm
verse dille
bladspinazie
boter
peper & zout
ingrediënten - info
bloemkool
broccoli
boter
eieren
witte balsamico
witte wijn
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers
van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en
klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en
20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de
gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide
groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Pureer beide groenten tezamen met een flesje room en een ei.
Breng op smaak met peper, zout, uipoeder en nootmuskaat.
Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers
gehakte dille.
Dien op met verse bladspinazie, gewassen en kort gebakken
in een hete pan met boter. Kruid met grof zeezout.
gebakken zalm met bloemkool-broccolipuree
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.