uipoeder culinaire room nootmuskaat verse zalm verse dille bladspinazie boter peper & zout
ingrediënten - info bloemkool broccoli boter eieren witte balsamico witte wijn
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer beide groenten tezamen met een flesje room en een ei. Breng op smaak met peper, zout, uipoeder en nootmuskaat. Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers gehakte dille. Dien op met verse bladspinazie, gewassen en kort gebakken in een hete pan met boter. Kruid met grof zeezout.

gebakken zalm met bloemkool-broccolipuree

de              passie Creatief Koken kookvurige
print

gebakken zalm met

bloemkool-

broccolipuree

uipoeder culinaire room nootmuskaat verse zalm verse dille bladspinazie boter peper & zout
ingrediënten - info bloemkool broccoli boter eieren witte balsamico witte wijn
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer beide groenten tezamen met een flesje room en een ei. Breng op smaak met peper, zout, uipoeder en nootmuskaat. Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers gehakte dille. Dien op met verse bladspinazie, gewassen en kort gebakken in een hete pan met boter. Kruid met grof zeezout.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige