ingrediënten - info
aubergine
rode paprika
sjalot
knoflook
De gevulde aubergine: halveer de aubergine en haal een
deel van het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen.
Snijd dit samen met rode paprika, knoflook en sjalot in
brunoise en meng met zacht paprikapoeder, peper en zout. Vul
de uitgeholde helften met het mengsel, wikkel in
aluminiumfolie en zet 35 minuten in een oven op 185°C.
Bestrooi met gehakte peterselie bij het opdienen.
Koolrabimousseline: schil de koolrabi, snijd ze in grote
dobbelstenen en kook ze gaar in water. Giet af en breng op
smaak met peper, zout en een beetje ingekookte
groentebouillon. Pureer tot mousseline.
De chateaubriand: grill en quadrilleer de chateaubriand of
een andere stuk rundsvlees tot de gewenste cuisson. Doe dit
met een grill met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
Dit was een oefening om een volwaardige maaltijd uit te
denken, zonder onnodige ingrediënten die zorgen voor
extra balast.
Het recept bevat geen toegevoegde vetstoffen zoals boter,
olie of room. Het is bovendien koolhydraatarm.
En wonder boven wonder, het is nog lekker ook!
chateaubriand met koolrabimousseline
paprikapoeder
peper & zout
peterselie
koolrabi
groentebouillon
chateaubriand
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.