chateaubriand met koolrabimousseline
ingrediënten - info aubergine rode paprika sjalot knoflook
De gevulde aubergine: halveer de aubergine en haal een deel van het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen. Snijd dit samen met rode paprika, knoflook en sjalot in brunoise en meng met zacht paprikapoeder, peper en zout. Vul de uitgeholde helften met het mengsel, wikkel in aluminiumfolie en zet 35 minuten in een oven op 185°C. Bestrooi met gehakte peterselie bij het opdienen.
Koolrabimousseline: schil de koolrabi, snijd ze in grote dobbelstenen en kook ze gaar in water. Giet af en breng op smaak met peper, zout en een beetje ingekookte groentebouillon. Pureer tot mousseline. De chateaubriand: grill en quadrilleer de chateaubriand of een andere stuk rundsvlees tot de gewenste cuisson. Doe dit met een grill met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
Dit was een oefening om een volwaardige maaltijd uit te denken, zonder onnodige ingrediënten die zorgen voor extra balast. Het recept bevat geen toegevoegde vetstoffen zoals boter, olie of room. Het is bovendien koolhydraatarm. En wonder boven wonder, het is nog lekker ook!

chateaubriand met koolrabimousseline

paprikapoeder peper & zout peterselie koolrabi groentebouillon chateaubriand
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

chateaubriand met

koolrabimousseline

Dit was een oefening om een volwaardige maaltijd uit te denken, zonder onnodige ingrediënten die zorgen voor extra balast. Het recept bevat geen toegevoegde vetstoffen zoals boter, olie of room. Het is bovendien koolhydraatarm. En wonder boven wonder, het is nog lekker ook!
ingrediënten - info aubergine rode paprika sjalot knoflook
De gevulde aubergine: halveer de aubergine en haal een deel van het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen. Snijd dit samen met rode paprika, knoflook en sjalot in brunoise en meng met zacht paprikapoeder, peper en zout. Vul de uitgeholde helften met het mengsel, wikkel in aluminiumfolie en zet 35 minuten in een oven op 185°C. Bestrooi met gehakte peterselie bij het opdienen.
Koolrabimousseline: schil de koolrabi, snijd ze in grote dobbelstenen en kook ze gaar in water. Giet af en breng op smaak met peper, zout en een beetje ingekookte groentebouillon. Pureer tot mousseline. De chateaubriand: grill en quadrilleer de chateaubriand of een andere stuk rundsvlees tot de gewenste cuisson. Doe dit met een grill met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
paprikapoeder peper & zout peterselie koolrabi groentebouillon chateaubriand
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige