ingrediënten - info
verse zalm
3 eieren
2,5 dl room
peper en zout
Wrijf een siliconen ronde taartvorm in met boter. Druk er het
kruimeldeeg in en doorprik de bodem. Knip de randen bij.
quiche met zalm, prei en ui
Snijd het preiwit, de ui en een paar teentjes knoflook fijn en
sauteer ze in wat boter met een beetje groentebouillon. Klop
de eieren op met de room. Kruid met peper en zout. Snijd de
verse zalm in brokjes.
Vul de taartbodem met een laag groentebereiding. Druk
daarin gelijkmatig verdeeld de zalm en overgiet met de ei-
roommengeling.
Zet de taartvorm 40 minuten in een oven op 185°C. Zet de
laatste 10 minuten de heteluchtblazer aan. Laat afkoelen en
opstijven in de koelkast.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.