peterselie
zeewolffilets
ui
knoflook
boter
witte wijn
visbouillon
peper en zout
citroen
ingrediënten - info
room
daslook
Noilly Prat
peper en zout
groene asperges
witte asperges
eieren
De saus: hak de ui fijn, plet een knoflookteentje. Stoof beiden
samen in wat boter. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat
een paar minuten inkoken.
Als alle vocht bijna verdampt is, giet er dan de room en
visbouillon bij, met een scheut citroensap en een lepeltje
gedroogde peterselie. Laat opnieuw inkoken, nu tot sausdikte.
Ontdoe het daslook van de stelen, verwijder de nerven en hak
fijn. Doe af het vuur het gehakte daslook in de saus en zet er
kort de handmixer in. Werk de saus af met een glaasje Noilly
Prat of andere droge vermouth. Niet meer laten koken!
De asperges: schil, halveer en stoom de beide soorten
asperges 6 minuten. Laat even afkoelen, besproei met olijfolie
en bak ze een tweetal minuutjes aan elke kant.
Bak de zeewolffilet een paar minuten aan elke kant in hete
boter. Kruid met peper en zout.
Hak verse peterselie, pocheer één eitje per bord. Dresseer
volgens inspiratie.
zeewolf met gegrilde asperges en daslooksaus
Vanaf half maart is het daslook klaar voor de pluk. De
jonge blaadjes hebben de geur en smaak van van bieslook
en knoflook. De bloemen kunnen gebruikt worden ter
decoratie van gerechten. Je kan het onbewerkt eten in
gemengde sla, of zeer kort laten meestoven.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.