zeebaars, volledig
zonder ingewanden
verse peterselie
venkel
bieslook
basilicum
peper uit de molen
knoflookpoeder
gedroogde peterselie
ingrediënten - info
2 kg grof zeezout
6 eiwitten
wortelen
puntpaprika’s
aubergines
courgettes
olijfolie
tomatenpulp
balsamico
Was de vis grondig, dep droog. Kruid de buikholte met peper,
zout, gedroogde peterselie en knoflookpoeder. Vul met in de
lengte gesneden venkel, verse peterseliestengels, bieslook en
takjes basilicum.
Meng de licht schuimig opgeklopte eiwitten met het zout en
een scheut water, zodat een kneedbaar deeg ontstaat.
Leg de helft van het zoutdeeg in een diepe ovenschotel,
daarop de vis en dek af met de rest van het zoutdeeg. Druk
aan en strijk het oppervlak glad.
Gaar de vis 30 minuten op 200°C op warme lucht en dan nog
10 minuten onder de grill.
Maak ondertussen de groenten klaar. Kuis en snijd de
puntpaprika’s, wortelen, aubergines en courgettes in 5 cm
lange stukken. Besproei ze met olijfolie en gaar ze 30 minuten
op 180°C in de airfryer.
zeebaars in een zoutkorst
Maak een sausje van een blik tomatenpulp, de rest van de
venkel in fijne stukjes gesneden en een flinke scheut
balsamico. Laat tien minuutjes sudderen op zacht vuur. Zet er
dan de staafmixer in en voeg gehakte basilicum en peterselie
toe.
Voor het opdienen: breek de zoutkorst met een vleeshamer
en verwijder die. Haal de vissen uit de schotel en leg ze op een
dienbord. Haal het vel van de vissen en fileer. Dien op met de
geroosterde groenten en een tomatensaus.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.