ingrediënten - info
prei
selder
wortels
venkel
knoflook
ui
olijfolie
visbouillon
witte wijn
Schep de groenten in een ovenschotel, voeg visbouillon en
witte wijn toe. Bestrooi met kappertjes en gedroogde
tomaatjes. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten afgedekt
in de oven op 185°C.
Snijd het vel van de vis in en vul de buikholte met verse takjes
salie, oregano, tijm en rozemarijn. Leg ze op de halfgare
groenten. Vul aan met trostomaatjes. Leg er schijven limoen
op.
Zet de schotel 20 minuten in de oven op 200°C, daarna 5
minuten onder de grill tot het vel kleurt.
trostomaatjes
gedroogde tomaatjes
kappertjes
peper & zout
zeebaars
salie
oregano
tijm
rozemarijn
limoen
Halveer de prei, schil de selder en snijd overlangs in repen.
Schil de wortels en snijd ze eveneens overlangs in staven.
Snijd de venkel in dikke plakken. Plet een paar
knoflookteentjes en snijd de uien in halve maantjes.
Leg alle groenten in een verwarmde kleefpan met een laagje
olijfolie. Laat ze liggen zonder roeren, tot het raakvlak van de
groenten geschroeid is.
zeebaars in de oven met krokante groenten
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.