hamrolletjes
met asperges
en kaassaus
De voorbereiding. Schil de asperges. Snipper
bieslook, hak peterselie en snijd de lente-
uitjes. Kook een viertal eitjes hard. Snijd ze,
eens afgekoeld, in plakjes.
Maak de kaassaus. Smelt de roomkaas, type
‘Phyladelphia’ op lage temperatuur en meng
met geraspte Parmezaan. Kruid met peper,
zout en nootmuskaat.
Wikkel twee asperges in een sneetje gekookte
ham. Leg de hamrolletjes in een ovenschotel,
ingevet met olijfolie.
Bestrooi de schotel met de lente-uitjes en het
bieslook. Leg daarop een laag geraspte
cheddar en daarop de kaassaus en de schijfjes
hardgekookte eitjes.
Bedek de schotel met versgemalen Gruyère.
Zet de schotel 35 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C.
Dien op met gehakte peterselie.
witte asperges
bieslook
peterselie
lente-uitjes
eieren
olijfolie
roomkaas
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.