dille
butternutpompoen
verse zalm
mascarpone
tomatenpuree
tomaat
cheddar
gruyère
buffelmozzarella
ingrediënten - info
courgette
olijfolie
peper
ui
prei
venkel
knoflook
Snijd een courgette in schijfjes, bestuif met olijfoliespray, kruid
met peper. Bak de schijfjes aan beide kanten in een grillpan.
Snijd een ui, een preistengel en een venkel in brunoise. Stoof
gaar in wat olijfolie met een paar geplette knoflookteentjes.
Kruid met peper en dille. Geen zout.
Schil en snijd een butternutpompoen op dunne schijven of
koop die voorgesneden in de handel.
Zalmmousse. Bak een paar moten verse zalm in een
antikleefpan in een scheutje olijfolie. Geen kruiding nodig,
want straks wordt er gerookte zalm aan de bereiding
toegevoegd en dat bevat zout genoeg voor de gehele schotel.
Verbrokkel de gebakken verse zalm in grove stukken. Mix tot
een smeuïge massa met een gelijke hoeveelheid mascarpone
en een paar eetlepels tomatenpuree.
Snijd een coeur de boeuf tomaat in schijven en verwijder de
zaadjes.
Bestuif de bodem van een grote diepe lasagneschotel met
olijfoliespray. Maak lagen, te beginnen met courgetteschijfjes
en dan opbouwend: pompoenvellen, dunne plakjes gerookte
zalm, een laagje gestoofde groenten en een paar schijfjes
tomaat. Herhaal nog eens met een laagje pompoenvellen,
gerookte zalm en groentemix.
pompoenlasagne met verse en gerookte zalm
Werk af met een dikke laag zalmmousse met daarop een laag
gruyère gemengd met cheddar en in het midden een op
schijfje gesneden bol buffelmozzarella bestrooid met
gedroogde peterselie.
Zet de lasagne 25 minuten in een voorverwarmde oven op
185°C. controleer of de kaaslaag voldoende gekleurd is en
verleng desnoods de kooktijd.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.