ingrediënten - info
groene asperges
Parmesan
witte wijn
witte balsamico
room
peper & zout
Stoom de groene asperges gaar. Snijd er de toppen af en zet
warm weg. Pureer de stelen van de groene asperges met wat
geraspte Parmesan, een scheutje witte wijn, een beetje witte
balsamico en een flinke scheut room. Kruid met peper en zout.
Stoom de witte asperges halfgaar. Bak ze af in een pan in wat
boter tot ze kleuren. Laat ze even afkoelen.
citroen
witte asperges
boter
pancetta
gekookte ham
eieren
peterselie
azijn
Bak pancetta krokant, dep droog met keukenpapier en
verkruimel.
Kruid de gebakken asperges met peper en zout en wikkel ze
per twee in een sneetje gekookte ham. Leg ze in een ingevette
ovenschotel en schaaf Parmesan over de ham. Bestrooi met
wat verkruimelde pancetta. Zet de schotel een tiental
minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C en dan nog
een paar minuutjes onder de grill.
Pocheer de eitjes 5 minuten in niet kokend water gemengd
met azijn. Hak peterselie. Maak een hollandaisesaus.
Op het bord: een tweetal aspergerolletjes, een schep puree
van groene asperges met daarop een gepocheerd eitje. Werk
af met een paar lepels hollandaise, gehakte peterselie, de
topjes van de groene asperges en een schijfje citroen.
aspergespuree met gegratineerde asperges
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.