ovenschotel met ratatouille en broccoli
ingrediënten - info (mini) courgettes coeur de boeuf uien puntpaprika’s salie oregano rozemarijn peterselie peper & zout olijfolie
Ratatouille: snijd de groenten: minicourgette (of gewone) in plakjes en coeur de boeuf tomaten in plakjes, een ui in halve maantjes, geschilde oranje en rode puntpaprika in grove brunoise. Meng goed met verse tuinkruiden zoals salie, oregano, rozemarijn, peterselie, peper en zout. Stoof de groenten kort in een pan met een beetje olijfolie. Giet de bereiding in een diepe ovenschotel. .
lamsgehakt tijm paprikapoeder knoflook tomatenpuree mozzarella broccoli mascarpone Parmezaan balsamico emmentaler

ovenschotel met ratatouille en broccoli

ovenschotel met ratatouille en broccoli 10 ovenschotel met ratatouille en broccoli 11
Lamsgehakt: meng het gehakt met geritste verse tijm, zacht paprikapoeder, peper, zout, geplette verse knoflookteentjes. Bak de bereiding in een pan met een scheutje olijfolie tot alle rood verdwenen is bakken. Giet het teveel aan vet af. Meng met tomatenpuree en laat nog even sudderen. Schep de bereiding over de groenten.
Mozzarella in sneetjes is de volgende laag. Je kan ook kiezen voor in plakjes gesneden buffelmozzarella.
ovenschotel met ratatouille en broccoli 13 ovenschotel met ratatouille en broccoli 14 ovenschotel met ratatouille en broccoli 15 ovenschotel met ratatouille en broccoli 16 ovenschotel met ratatouille en broccoli 12
Broccoli: stoom de roosjes en leg ze op de kaas.
Deklaag: smelt mascarpone en meng met geraspte Parmezaan en een scheutje balsamico. Kruid met peper.
Giet over de broccoli en bedek met geraspte emmentaler.
Zet de ovenschotel 25 minuten in oven voorverwarmd op 185°C.
Deze ovenschotel bevat relatief weinig koolhydraten. Dat komt ondermeer omdat de deklaag op basis ban een bechamel, vervangen wordt door mascarpone. Wie liever vegetarisch eet, laat gewoon de laag met lamsgehakt weg. Wie lamsvlees niet zo ziet zitten, vervangt dat door het gehakt van het iets minder aaibare rund.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Ratatouille: snijd de groenten: minicourgette (of gewone) in plakjes en coeur de boeuf tomaten in plakjes, een ui in halve maantjes, geschilde oranje en rode puntpaprika in grove brunoise. Meng goed met verse tuinkruiden zoals salie, oregano, rozemarijn, peterselie, peper en zout. Stoof de groenten kort in een pan met een beetje olijfolie. Giet de bereiding in een diepe ovenschotel. .

ovenschotel

met ratatouille

en broccoli

Lamsgehakt: meng het gehakt met geritste verse tijm, zacht paprikapoeder, peper, zout, geplette verse knoflookteentjes. Bak de bereiding in een pan met een scheutje olijfolie tot alle rood verdwenen is bakken. Giet het teveel aan vet af. Meng met tomatenpuree en laat nog even sudderen. Schep de bereiding over de groenten.
Mozzarella in sneetjes is de volgende laag. Je kan ook kiezen voor in plakjes gesneden buffelmozzarella.
Broccoli: stoom de roosjes en leg ze op de kaas.
Deklaag: smelt mascarpone en meng met geraspte Parmezaan en een scheutje balsamico. Kruid met peper.
Giet over de broccoli en bedek met geraspte emmentaler.
Zet de ovenschotel 25 minuten in oven voorverwarmd op 185°C.
Deze ovenschotel bevat relatief weinig koolhydraten. Dat komt ondermeer omdat de deklaag op basis ban een bechamel, vervangen wordt door mascarpone. Wie liever vegetarisch eet, laat gewoon de laag met lamsgehakt weg. Wie lamsvlees niet zo ziet zitten, vervangt dat door het gehakt van het iets minder aaibare rund.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info (mini) courgettes coeur de boeuf uien puntpaprika’s salie oregano rozemarijn peterselie peper & zout olijfolie
lamsgehakt tijm paprikapoeder knoflook tomatenpuree mozzarella broccoli mascarpone Parmezaan balsamico emmentaler
de              passie Creatief Koken kookvurige