ingrediënten - info
(mini) courgettes
coeur de boeuf
uien
puntpaprika’s
salie
oregano
rozemarijn
peterselie
peper & zout
olijfolie
Ratatouille: snijd de groenten: minicourgette (of gewone) in
plakjes en coeur de boeuf tomaten in plakjes, een ui in halve
maantjes, geschilde oranje en rode puntpaprika in grove
brunoise. Meng goed met verse tuinkruiden zoals salie,
oregano, rozemarijn, peterselie, peper en zout. Stoof de
groenten kort in een pan met een beetje olijfolie. Giet de
bereiding in een diepe ovenschotel.
.
lamsgehakt
tijm
paprikapoeder
knoflook
tomatenpuree
mozzarella
broccoli
mascarpone
Parmezaan
balsamico
emmentaler
ovenschotel met ratatouille en broccoli
Lamsgehakt: meng het gehakt met geritste verse tijm, zacht
paprikapoeder, peper, zout, geplette verse knoflookteentjes.
Bak de bereiding in een pan met een scheutje olijfolie tot alle
rood verdwenen is bakken. Giet het teveel aan vet af. Meng
met tomatenpuree en laat nog even sudderen. Schep de
bereiding over de groenten.
Mozzarella in sneetjes is de volgende laag. Je kan ook kiezen
voor in plakjes gesneden buffelmozzarella.
Broccoli: stoom de roosjes en leg ze op de kaas.
Deklaag: smelt mascarpone en meng met geraspte
Parmezaan en een scheutje balsamico. Kruid met peper.
Giet over de broccoli en bedek met geraspte emmentaler.
Zet de ovenschotel 25 minuten in oven voorverwarmd op
185°C.
Deze ovenschotel bevat relatief weinig koolhydraten. Dat
komt ondermeer omdat de deklaag op basis ban een
bechamel, vervangen wordt door mascarpone.
Wie liever vegetarisch eet, laat gewoon de laag met
lamsgehakt weg.
Wie lamsvlees niet zo ziet zitten, vervangt dat door het
gehakt van het iets minder aaibare rund.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.