mosterd
ui
tijm
boter
witloof
kristalsuiker
pancetta
ingrediënten - info
portobello’s
olijfolie
knoflook
oregano
peper & zout
rundergehakt
gruyère
De portobello’s. Schraap de lamellen weg maar laat de steel
zitten. Leg de paddenstoelen een kwartiertje te week in een
marinade van olijfolie, geplet knoflook, oregano, peper en zout.
Verhit de grillpan en bak de portobello’s 5 tot 8 minuten aan
beide zijden. Zorg ervoor dat een grillpatroon ontstaat op de
bovenzijde.
De andere bereidingen. Snijd ui in ringen en bak ze tot
goudgeel in boter. Bak dunne sneetjes pancetta krokant. Maak
een dressing van ketchup, mayonaise en een scheut whisky.
De montage. Begin met een portobello, leg daarop een
kaasburger. Werk opwaarts af met witloof, pancetta, een lepel
van de dressing, ui en terug een portobello. Fixeer met een
houten spiesje.
Op het bord. Zet de burger op het bord en werk af naar eigen
smaak en inzicht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes,
ijsbergsla, gegrilde tomaatjes, komkommer of wat je inspiratie
je ingeeft. Serveer met de rest van de dressing.
portobello kaasburger
De kaasburgers. Meng zuiver rundergehakt met gemalen
gruyère, mosterd, geraspte rauwe ui, peper, zout en
gedroogde tijm. Vorm platte schijven met de diameter van de
portobello’s. Bak de burger in boter, tot er heldere vloeistof te
zien is als je er met een spiesje in prikt.
Het witloof. Verwijder het bittere uiteinde van de
witloofstronkjes. Scheid de stronkjes in losse blaadjes. Stoof
deze gaar in een pan met boter. Strooi er wat kristalsuiker over
om ze te laten karamelliseren.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.