room
ei
zoete aardappel
boter
mosterd
verse vijgen
witte balsamico
vloeibare honing
ui
belegen kaas
hamburgerbroodje
gemengde sla
ingrediënten - info
everzwijngehakt
peper & zout
kruidnagelpoeder
jeneverbessen
koriander
gember
ontbijtspek
banaan
rode biet
Griekse yoghurt
De burger. Koop everzwijngehakt of maal een mooi stuk
everzwijnsteak. Maak er evenveel hamburgertjes van als je
nodig hebt. Kruid met peper, zout, kruidnagelpoeder, geplette
jeneverbessen, koriander en gember. Omwikkel ze met
ontzwoerd ontbijtspek. Bak de burger in boter tot er geen
bloed meer uitvloeit als je erin prikt met een priem.
everzwijnburger
De dressing: snijd een banaan op schijfjes en bak ze in wat
boter. Voeg blokjes gekookte biet toe. Meng met Griekse
yoghurt en zet er de staafmixer in. Voeg wat room toe voor
een vloeiender dressing indien gewenst. De dressing kan
koud of opgewarmd gebruikt worden.
Gefrituurd ei: Verwarm de frituurolie op 180°C. Breek een ei in
een kommetje. Laat het voorzichtig in de frituurpan glijden.
Schep het eiwit over de dooiers. Draai één keer om en frituur
het ei in ongeveer anderhalve minuut. Laat uitlekken op
keukenpapier.
Mosterd-vijgenvinaigrette: meng een paar eetlepels mosterd
met fijngemalen verse vijgen, een lepeltje witte balsamico en
een scheut vloeibare honing. Meng tot een homogene
vinaigrette.
Gekarameliseerde ui: snijd een ui in ringen en bak die tot ze
karamelliseren in boter.
Montage: warm de broodjes op. Smeer het bodempje in met
wat vinaigrette. Leg daarop een plakje belegen kaas, type
Oud Brugge. Ga verder in opwaartse volgorde met een schijf
zoete aardappel, de burger, de dressing, nog een schijf zoete
aardappel, de gekaramelliseerde ui, het gefrituurd ei en het
ronde broodje. Pin vast met een barbecuespiesje.
Op het bord: je kan de everzwijnburger op het bord omringen
met een gemengde salade naar keuze. Hier werd gekozen
voor gemarineerde rodekool, gegaarde witte bonen en
veldsla. Je kan ook frietjes of gebakken aardappeltjes op het
bord dresseren.
Chips van zoete aardappel: schil een zoete aardappel. Snijd
deze op schijven van een paar millimeter dik. Steek mooie
ronde vormen uit de schijven met een grote ring die de
diameter heeft van je broodje. Bak de chips gaar in de pan
met wat boter. Kruid met peper en zout.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.