ingrediënten - info
schorseneren
citroen
sjalotjes
olijfolie
peper en zout
tijm
laurier
nootmuskaat
room
Vacuümeer de biefstukjes. Leg de zakjes in het waterbad en
stel de timer in op 60 minuten. Als de timer is afgegaan, haal
dan de reebiefstukjes uit de zakjes en dep ze droog met
keukenpapier.
Verwarm een kleefpan met boter en een scheutje olijfolie en
bak hierin biefstukjes afgedekt 3 minuten aan elke kant. Laat
af het vuur nog 10 minuten rusten voor het opdienen.
De bessensaus. Breng in een steelpannetje een hoeveelheid
gewassen blauwe bessen aan de kook met evenveel
wildfond. Vul een kruidenbuideltje met gekneusde
jeneverbessen, kruidnagel, geritste tijm, geplette peperkorrels
en een laurierblad. Hang dit in het pannetje.
Snipper een paar sjalotjes en een paar teentjes geplet
knoflook en fruit ze in een beetje boter. Laat uitlekken en voeg
deze bereiding bij de rest.
Als de saus met een derde ingekookt is, kan je ze zeven.
Breng terug aan de kook en bind indien gewenst met een
beetje zetmeel opgelost in water.
Op het bord: een tweetal aardappelpannenkoekjes of een
andere aardappelbereiding naar keuze. Daarnaast de
voorgesneden reebiefstukjes half genappeerd. Daarnaast een
schepje schorsenerenpuree met daarop een paar gebakken
schorseneren. Werk af met gesneden lente-uitjes.
Schorsenerenpuree. Schrob en was de schorseneren goed
schoon. Schil ze en snijd in grote stukken. Leg ze in
citroenwater zodat ze wit blijven. Hou een paar mooie rechte
exemplaren apart.
Snipper een sjalotje en fruit het glazig in een lepeltje olijfolie.
Kook de schorseneren in gezouten water met tijm en een
laurierblaadje. Giet goed af en voeg een scheutje room en het
gebakken sjalotje toe.
Mix zeer fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en
zout. Warm het geheel terug even op voor het opdienen.
Gebakken schorseneren. Snijd de overblijvende
schorseneren in balkjes van ongeveer 5 cm lang. Halveer ze
in de lengte. Bak de schorseneren beetgaar en goudbruin in
een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Reebiefstuk sous vide. Neem een soepketel of sous vide bak
en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op
52 °C en laat het water verwarmen. Werk je met een gewone
ketel, bewaak dan de temperatuur met een vleesthermometer.
reebiefstuk met schorseneren
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.