tijm
rozemarijn
laurier
rode wijn
visfumet
champignons
room
citroensap
cognac
ingrediënten - info
paling
vloeiende bloem
boter
peper & zout
sjalot
spekjes
knoflook
peterselie
Hak de gekuiste paling in moten. Bestuif met vloeiende bloem
en bak ze rondom aan in boter. Kruid met peper en zout. Leg
de palingmoten in een kasserol.
Bak fijngehakte sjalot, spekjes, geplet knoflook en gehakte
peterselie in boter. Kruid met, tijm, rozemarijn, peper en zout.
Meng dit met de paling.
Voeg een laurierblad toe en dompel de paling onder in rode
wijn en visfument. Laat op zacht vuur een twintigtal minuutjes
garen. Controleer regelmatig. De moten moeten gaar zijn,
maar mogen net niet van de graat vallen.
paling matelote
Bak ondertussen gesneden champignons in boter.
Haal de palingmoten uit de saus en zeef deze. Voeg room en
citroensap toe. Bind de saus. Breng op smaak.
Doe de paling met de champignons in de saus, voeg een
scheut cognac toe en laat even sudderen.
Werk af met gehakte peterselie. Je kan dit gerecht opdienen
met een aardappelbereiding naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.