paling matelote
tijm rozemarijn laurier rode wijn visfumet champignons room citroensap cognac
ingrediënten - info paling vloeiende bloem boter peper & zout sjalot spekjes knoflook peterselie
Hak de gekuiste paling in moten. Bestuif met vloeiende bloem en bak ze rondom aan in boter. Kruid met peper en zout. Leg de palingmoten in een kasserol. Bak fijngehakte sjalot, spekjes, geplet knoflook en gehakte peterselie in boter. Kruid met, tijm, rozemarijn, peper en zout. Meng dit met de paling. Voeg een laurierblad toe en dompel de paling onder in rode wijn en visfument. Laat op zacht vuur een twintigtal minuutjes garen. Controleer regelmatig. De moten moeten gaar zijn, maar mogen net niet van de graat vallen.

paling matelote

Bak ondertussen gesneden champignons in boter. Haal de palingmoten uit de saus en zeef deze. Voeg room en citroensap toe. Bind de saus. Breng op smaak. Doe de paling met de champignons in de saus, voeg een scheut cognac toe en laat even sudderen. Werk af met gehakte peterselie. Je kan dit gerecht opdienen met een aardappelbereiding naar keuze.
paling matelote 2
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

paling matelote

tijm rozemarijn laurier rode wijn visfumet champignons room citroensap cognac
ingrediënten - info paling vloeiende bloem boter peper & zout sjalot spekjes knoflook peterselie
Hak de gekuiste paling in moten. Bestuif met vloeiende bloem en bak ze rondom aan in boter. Kruid met peper en zout. Leg de palingmoten in een kasserol. Bak fijngehakte sjalot, spekjes, geplet knoflook en gehakte peterselie in boter. Kruid met, tijm, rozemarijn, peper en zout. Meng dit met de paling. Voeg een laurierblad toe en dompel de paling onder in rode wijn en visfument. Laat op zacht vuur een twintigtal minuutjes garen. Controleer regelmatig. De moten moeten gaar zijn, maar mogen net niet van de graat vallen.
Bak ondertussen gesneden champignons in boter. Haal de palingmoten uit de saus en zeef deze. Voeg room en citroensap toe. Bind de saus. Breng op smaak. Doe de paling met de champignons in de saus, voeg een scheut cognac toe en laat even sudderen. Werk af met gehakte peterselie. Je kan dit gerecht opdienen met een aardappelbereiding naar keuze.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige