courgette
puntpaprika’s
prei
wortelen
olijfolie
aardappelrösti
koriander
citroen
ingrediënten - info
pladijsfilets
gerookte zalm
zeeduivel
rozemarijnspiesjes
peper & zout
gedroogd zeewier
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee en verwijder de graten
langs de rand. Snijd de plakjes gerookte zalm in smalle repen.
Snijd de staartvis in grote kubussen. Maak een rolletje van
pladijs met daarin de zalm en vanbinnen de staartvismoten.
Rijg 2 rolletjes op een stokje rozemarijn.
visspiesjes met gegrilde groenten
Leg de spiesjes in een geoliede ovenschotel en kruid met
peper, zout en indien beschikbaar, gedroogd Bretoens
zeewier. Zet de schotel 20 minuten in een oven
voorverwarmd op 170°C.
Snijd de courgette, puntpaprika’s, prei en wortelen in repen.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit
een pan en bak de groenten tot ze mooi gekleurd zijn.
Bak de rösti een paar minuten langs elke kant tot ze goudgeel
zijn.
Op het bord: verdeel de gegrilde groenten over de borden.
Schik er de visspiesjes en rösti bij en werk af met takjes verse
koriander en eventueel een schijfje citroen of limoen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.