spinazie
eieren
ricotta
nootmuskaat
peper & zout
gerookte zalm
verse zalm
gruyère
Parmezaan
ingrediënten - info
ui
boter
knoflook
courgette
venkel
visbouillon
witte wijn
Snipper de ui en stoof die glazig in boter met geperst knoflook.
Doe er grof gesneden courgette en venkel bij en roer om. Giet
er een glas half om half visbouillon met witte wijn bij. Laat
sudderen en uitdampen. Het vocht moet bijna volledig
verdwenen zijn.
zalmpannetje met courgette
Roerbak de spinazie in een lepeltje boter en giet het vocht af.
Klop een ei los met ricotta. Meng met de uitgelekte spinazie.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Snijd gerookte zalm in reepjes en verse zalm in
centimeterdikke stukken.
Vul de vispannetjes respectievelijk met een laag courgette
met venkel, daarop een laag zalm en gerookte zalm. Daarop
de spinazie met ricotta en bedek met een laagje gruyère
gemengd met Parmezaan.
Zet 25 minuten in een oven op 185°C en de laatste minuutjes
onder de grill tot de kaas kleurt.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.