bieslook
salie
zeebaars
prei
venkel
peper & zout
olijfolie
ingrediënten - info
platte peterselie
tijm
rozemarijn
dille
oregano
dragon
De vulling van de vissen: zo ongeveer alles wat je in je
kruidentuintje hebt behalve onkruid. Hier: platte peterselie,
tijm, rozemarijn, dille, oregano, dragon, bieslook en salie.
Maak er een bundeltje van met keukengaren.
zeebaars gerookt op de barbecue
Verhoog daarna de temperatuur naar 200°C of alleszins
binnen de rookzone op je thermometer. Laat in deze stand
een half uurtje roken. Open dan alle ventielen en geef een
‘boost’ met hoge temperatuur gedurende een tiental
minuutjes, maar wel steeds met gesloten deksel.
Voilà, meer is het niet. Dien op met een aardappelgerechtje
naar keuze of gewoon zo. Hier werd een dragon-sjalotsausje
aangeboden, maar ook hier hangt alles af van jouw voorkeur.
Kruid de vissen binnenin met peper en zout en prop er het
kruidenbundeltje in.
Bestuif de vissen met olijfoliespray en zet ze klem in een
barbecue-visrooster.
Snijd prei overlangs in twee en een venkel op schijven. Kruid
met peper en zout en bestuif met olijfolie. Leg de groenten op
een aluminium barbecue-rooster.
Week houtsnippers een uurtje in koud water. Start de
barbecue op en leg de geweekte houtsnippers op en rond de
briketten. Leg een ‘dispenser’ of metalen schijf over de kolen
en zet daarop een bakje water. Daarop het grillrooster met de
vis en de groenten. Sluit het deksel en houd de temperatuur
zeer laag, op ongeveer 125°C. Laat 10 minuten roken.
Wat je nodig hebt is een barbecue die kan gesloten
worden met een deksel. En liefst met een
tempertuurmeter.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.