ingrediënten - info
forel
peper & zout
peterselie
tijm
rozemarijn
uien
kerstomaatjes
citroen
laurier
kappertjes
witte wijn
warme groentesalade:
ui
venkel
knoflook
prei
selder
visbouillon
witte wijn
zure room
peper & zout
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
gedroogde dragon
Leg twee vellen aluminiumfolie dakpansgewijs op elkaar en
besproei met olijfolie. Was de forel. Kruid de buikholte met
peper en zout. Vul met stengels peterselie, tijm en rozemarijn.
Snijd een ui in halve maantjes en leg ze rond de vis, samen
met een paar kerstomaatjes. Leg schijfjes citroen en een
blaadje laurier op de forel en eindig met een paar koffielepels
kappertjes mét vocht uit het bokaaltje en een paar draaien uit
de pepermolen. Bol de randen van het folie op en giet er een
scheutje witte wijn in.
forel met citroen en kappertjes in papillot
Sluit de papillotten, leg ze in een ovenschotel en zet die 20
minuten in een oven voorverwarmd op 200°C.
Dien op met bijgerechten naar keuze. Hier werd het een
warme groentesalade van ui, venkel, knoflook, prei en selder.
Deze groenten werden eerst gebakken tot ze licht kleuren.
Dan werd een scheutje visbouillon, een half glas witte wijn en
een paar eetlepels zure room toegevoegd. Kruid met peper,
zout, gedroogde peterselie, knoflookpoeder en gedroogde
dragon. Laat sudderen en uitdampen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.