ingrediënten - info
bloemkool
olijfolie
peper & zout
ui
knoflook
boter
eieren
Haal de bereiding van het vuur en maak er stamppot van met
de aardappelstamper. Voeg een losgeklopt ei toe en een glas
room. Roer om tot een homogene massa. Kruid met een paar
eetlepels currypoeder en een schepje kurkuma om de kleur te
prononceren.
Snijd de zeeduivel op moten. Bestuif met vloeiende bloem en
bak rondom bruin in een kleine pan. Kruid met peper en zout.
Giet er een visbouillon bij tot halfweg de moten. Dek de pan af.
Laat nog een tiental minuutjes staan op laag vuur.
Haal er dan de moten uit en hou die warm. Giet culinaire room
en een glas witte wijn bij de visbouillon, laat inkoken en
breng op het laatst op smaak met dragon. Verfris met een
scheutje citroensap. Bind de saus indien gewenst.
Op het bord: leg voorzichtig een schijf geroosterde bloemkool
op het bord. Daarnaast een moot gebakken zeeduivel
overgoten met saus en daarnaast een schep bloemkoolcurry.
Werk af met gesnipperde dragon.
room
currypoeder
kurkuma
zeeduivel
vloeiende bloem
visbouillon
witte wijn
dragon
citroen
Kies voor kleine bloemkolen en snijd ze middendoor. Snijd er
nu met de broodmachine heel voorzichtig dikke plakken af.
Besproei die met olijfolie, kruid met peper en zout en leg ze op
een grillrooster. Zet dat rooster in de oven, voorverwarmd op
200°C. Controleer regelmatig de kleur. Als de bloemkolen
goudbruin worden zoals op de foto, dan zijn ze gaar. Dat duurt
een 10 tot 15 minuutjes, afhankelijk van de dikte van de
schijven.
Snijd een ui en een paar knoflookteentjes fijn en stoof ze in de
pan in een beetje boter.
Stoom de rest van de bloemkool gaar. Doe deze daarna bij de
ui met knoflook. Voeg nog een stukje boter toe en kruid met
peper en zout.
zeeduivel met geroosterde bloemkool
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.