ingrediënten - info
vloeiende bloem
boter
melk
gruyère
Begin met een kaassaus. Maak een roux van vloeiende
bloem en boter. Leng aan met melk tot een dikke bechamel.
Meng met grof geraspte gruyère en een draai uit de
pepermolen.
peper en zout
boterhammen
gekookte ham
Oud Brugge
eieren
boter
croque madame
Neem twee dikke boterhammen en smeer op elk een laag
kaassaus. Leg op één van de sneetjes een dikke schel
gekookte ham en daarop een sneetje Oud Brugge of
gelijksoortige kaas.
Dek af met het tweede boterhammetje, met de kaassaus
boven. Leg de croques in een ovenschotel op bakpapier. Bak
ze in 15 minuten of tot de juiste kleur bereikt is, in een oven
voorverwarmd op 185°C.
Maak ondertussen de spiegeleieren, één per croque.
Haal de croques uit de oven en werk af met een spiegelei.
Kruid dit met een beetje peper en zout.
Je kan bij dit gerecht een fris slaatje serveren en sausjes zoals
ketchup, mayonaise, cocktailsaus of wat je favoriete
frituursausje ook is.