tomatenconcentraat
tijm
oregano
rozemarijn
saffraan
kipkruiden
kurkuma
peper en zout
peterselie
saffraankip met abrikozen
ingrediënten - info
kippenborsten
kippenbouillon
zoete uien
knoflook
paprika’s
(rood, oranje, geel)
kerstomaatjes
abrikozen
Voorbereiding. Snijd de kippenborsten in grote stukken.
Marineer ze een uurtje in een mengeling van olijfolie met tijm,
oregano, rozemarijn en peper uit de molen. Maak de groenten
klaar. Snijd een paar zoete uien in halvemaantjes, halveer de
gepelde knoflookteentjes van wee volledige bollen.
Schil een rode, gele en oranje paprika. Haal de zaadjes en
zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Blancheer de
paprikareepjes zodat ze zacht, maar niet gaar zijn. Je kan ze
daartoe ook een tweetal minuutjes afgedekt in de
microgolfoven op vol vermogen zetten.
Zet een paellapan op de barbecue. Giet er de gemarineerde
kippenbrokken in samen met hun olie. Schroei de kip rondom
dicht. Schep er de uien bij en laat die glazig worden. Schep er
dan de knoflookteentjes bij en laat ook die een minuutje
meebakken.
Giet nu een tweetal pollepels kippenbouillon in de pan. Kruid
met twee potjes saffraanpoeder, twee eetlepels kurkuma en
evenveel kipkruidenmix. Voeg nog een blikje
tomatenconcentraat toe en roer goed om.
Laat de kip gaar worden en voeg regelmatig bouillon toe. Voeg
een kwartiertje voor het opdienen de geblancheerde
paprikareepjes, een handvol ontpitte op partjes gesneden
verse of gedroogde abrikozen toe en evenveel kerstomaatjes.
Als de abrikozen zacht geworden zijn, kan je de pan afwerken
met plukjes peterselie en opdienen.
Serveer met gebakken krieltjes of stokbrood, aioli en een fris
slaatje met tomaten en komkommer.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: