boter
peper en zout
emmentaler
parmezaan
room
kruidenkaas met bieslook
mozzarella
foelie
uienpoeder
ovenpannetje met ham, prei en kaas
Preistaafjes. Was de preistaven en snijd het groen en de
wortels eraf. Spoel grondig om zandresten te verwijderen.
Snijd de prei in stukken van 3 à 4 cm. Doe hetzelfde met een
bussel lente-uitjes, maar bewaar het groen en snijd dat op
ringetjes. Schil een selderijstengel met een dunschiller. Snijd
de staaf in de lengte in 2 à 3 repen en snijd die in dunne
blokjes. Snijd een tweetal knoflookteentjes in dunne plakjes.
ingrediënten - info
prei
selder
lente-uitjes
knoflook
witte wijn
groentebouillon
gekookte ham
Bak de prei, lente-uistaafjes, selderblokjes en knoflook in
bruisende boter. Roerbak een paar minuten tot de prei begint
te kleuren. Voeg dan een half glas witte wijn en evenveel
groentebouillon toe. Kruid met foelie, uienpoeder, peper en
zout. Verlaag het vuur en laat gedeeltelijk uitdampen.
Kaassaus. Giet een flinke scheut culinaire room in een
steelpannetje en smelt daarin een kuipje kruidenkaas met
bieslook. Voeg een zakje geraspte parmezaan toe en meng
goed op laag vuur tot een homogene saus.
Opbouw. Schep de ovenpannetjes vol met een bodem
preimengsel en gesneden gekookte ham. Verdeel het groen
van de lente-uitjes over de pannetjes. Bedek met een laag
kaassaus. Verdeel daarover een laag gemalen
Emmentalerkaas. Leg daarop een paar schijven
buffelmozzarella. Kruid af met peper en zout. Zet de
schoteltjes 25 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
Dien op met bruin brood of aardappelpuree.