roomkaas
ei
gruyère
boter
olijfolie
peper en zout
ovenschoteltje met rundergehakt en groenten
ingrediënten - info
rundergehakt
kastanjechampignons
veelkleurige wortelen
uien
Was en snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Hak een
grote ui in een fijne brunoise. Schil de wortelen en snijd ze in
schijfjes. Klop een ei los en meng het met een bakje
roomkaas. Kruid met peper en zout.
Bak de uien in bruisende boter aangelengd met een scheut
olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak tot het meeste
vocht verdampt is. Stoom de wortelschijfjes een tweetal
minuutjes afgedekt met folie in de microgolfoven op vol
vermogen. Bak het rundergehakt los in wat boter met olijfolie
tot korrelig. Kruid met peper en zout.
Leg in een ongeoliede ovenschotel afwisselend lagen van
champignonmengeling, vleesmengeling en gestoomde
wortelen. Dek af met een laag roomkaas en daarop een laagje
geraspte gruyère.
Zet het ovenschoteltje 25 minuten in een oven voorverwarmd
op 185°C. Dien op met geroosterd stokbrood, een fris slaatje
of een aardappelbereiding naar keuze. Het is ook lekker
koolhydraat- en vetarm, zonder bijgerechtjes.