ovenschoteltje met rundergehakt en groenten
roomkaas ei gruyère boter olijfolie peper en zout

ovenschoteltje met rundergehakt en groenten

ingrediënten - info rundergehakt kastanjechampignons veelkleurige wortelen uien
Was en snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Hak een grote ui in een fijne brunoise. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Klop een ei los en meng het met een bakje roomkaas. Kruid met peper en zout. Bak de uien in bruisende boter aangelengd met een scheut olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak tot het meeste vocht verdampt is. Stoom de wortelschijfjes een tweetal minuutjes afgedekt met folie in de microgolfoven op vol vermogen. Bak het rundergehakt los in wat boter met olijfolie tot korrelig. Kruid met peper en zout. Leg in een ongeoliede ovenschotel afwisselend lagen van champignonmengeling, vleesmengeling en gestoomde wortelen. Dek af met een laag roomkaas en daarop een laagje geraspte gruyère. Zet het ovenschoteltje 25 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Dien op met geroosterd stokbrood, een fris slaatje of een aardappelbereiding naar keuze. Het is ook lekker koolhydraat- en vetarm, zonder bijgerechtjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

ovenschoteltje met

rundergehakt

en groenten

Bereiding
roomkaas ei gruyère boter olijfolie peper en zout
ingrediënten - info rundergehakt kastanje- champignons veelkleurige wortelen uien
Ingrediënten
Was en snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Hak een grote ui in een fijne brunoise. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Klop een ei los en meng het met een bakje roomkaas. Kruid met peper en zout. Bak de uien in bruisende boter aangelengd met een scheut olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak tot het meeste vocht verdampt is. Stoom de wortelschijfjes een tweetal minuutjes afgedekt met folie in de microgolfoven op vol vermogen. Bak het rundergehakt los in wat boter met olijfolie tot korrelig. Kruid met peper en zout. Leg in een ongeoliede ovenschotel afwisselend lagen van champignonmengeling, vleesmengeling en gestoomde wortelen. Dek af met een laag roomkaas en daarop een laagje geraspte gruyère. Zet het ovenschoteltje 25 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Dien op met geroosterd stokbrood, een fris slaatje of een aardappelbereiding naar keuze. Het is ook lekker koolhydraat- en vetarm, zonder bijgerechtjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige