room
visbouillonblokje
lente-uitjes
verse zalmmoten
peper en zout
dille
waterkers
peterselie
grijze garnaaltjes
waterzooi met gebakken zalm en gestoomd preigroen
ingrediënten - info
venkel
prei
bleekselder
uien
boter
kurkuma
pastis
witte wijn
Zalm. Bak de zalmmoten in een pan met bruisende boter.
Kruid met peper, zout en gedroogde dille.
Op het bord: een bodem waterzooi met daarop gebakken
zalmmoten. Rondom gestoomd groen. Werk de borden af met
gewassen en geplukte waterkers, plukjes peterselie, en
gepelde grijze garnaaltjes. Leg op de zalm een plukje
gewassen venkelgroen.
Waterzooi. Snijd de groenten in een fijne julienne: een venkel,
het preiwit van een drietal preistengels en een paar geschilde
stengels bleekselder. Snijd een grote ui in halvemaantjes.
Stoof deze groenten in een flinke klont boter. Kruid met peper,
zout en gedroogde dille. Kleur de bereiding geel met (smaak-
neutrale) kurkuma.
Voeg toe: een borrelglas pastis, een vol glas witte wijn en een
flesje culinaire room. Verbrokkel een blokje visbouillon in de
pan. Roer goed om. Laat de bereiding verder garen en
inkoken. Beoordeel zelf of het nodig is om de waterzooi wat te
binden met maïszetmeel opgelost in water. Zet warm weg tot
verder gebruik.
Preigroen. Was het groen van de preistengels en van een
drietal sprieten lente-ui grondig. Snijd de uiteinden eraf en
snijd deze groenten in de lengte in repen. Stoom ze gaar in 30
minuten in een stoommandje in een keukenrobot of in een
soortgelijk apparaat. Spoel onmiddellijk af onder koud water
onder de kraan. Zet koel weg tot verder gebruik. Warm terug
een minuutje op in de microgolfoven op vol vermogen net voor
het dresseren van de borden.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.