gelatine
prei
selder
wortelen
uien
knoflook
peper & zout
ingrediënten - info
asperges
gekookte ham
eieren
peterselie
kruidentuiltje
terrine van asperges op Vlaamse wijze
Schil een twaalftal asperges. Kook ze gaar in licht gezouten
water. Bewaar het kookvocht. Maak een groentebouillon met
prei, ui, selder, wortelen, knoflook en een kruidentuiltje. Kook
de groenten met het tuiltje in het aspergekookvocht. Kruid
met peper. Zeef en laat de bouillon verder inkoken om een
intensere smaak te bekomen.
Maak een zestal hardgekookte eieren. Haal de pel eraf en hak
ze grof. Hak de blaadjes van een busseltje peterselie fijn. Haal
het zwoerd van een zestal sneden gekookte ham.
Neem een terrine in glas en bekleed die met folie. Begin voor
de opbouw met een schel ham. Maak dan lagen met de
asperges, gehakte eieren en peterselie. Herhaal tot de terrine
gevuld is en sluit af met een schel gekookte ham.
Week een paar gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze
uit en laat ze oplossen in de lauwe bouillon. Giet de
bereiding voorzichtig in de terrine tot die tot aan de rand
gevuld is. Dek de terrine af en zet ze een nachtje weg in
de koelkast.
Zet de terrine zonder deksel omgekeerd op een plat
bord. Verwijder ze voorzichtig en haal het folie eraf. Je
kan ze nu perfect in schijven snijden. Die op met een
slaatje en koud sausje naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.