peper en zout
sint-jacobsnootjes
balsamico
oud brood
citroen
dille
verse peterselie
ingrediënten - info
grijze garnalen
eieren
verse bieslook
kerriepoeder
room
garnaalkroketten
proevertjes van de zee uit Nieuwpoort
Dit degustatiebordje is het begin van een
feestmenuutje. Het kan ook opgediend worden als
een Belgische variant in de stijl van de Spaanse
tappas. Er zijn drie componenten: een klassieke
garnaalkroket, een omelet met grijze garnaaltjes en
een sint-Jacobsnootje met balsamicoparels. Behalve
als je de garnaalkroketten zelf wil maken, is dit een
vrij eenvoudig receptje dat klaar is in een kwartiertje
keukentijd.
rondje een gebakken nootje en werk af met een lepeltje
balsamicoparels, te koop in een speciaalzaak. Bij gebrek
daaraan, is een scheutje oude balsamicocrème ook goed.
Voilà, het moet niet ingewikkelder zijn dan dat, om een mooi
en lekker degustatiebordje op tafel te zetten.
Garnaalkroket. De kroket op de foto is gewoon gekocht in
een bekende viswinkel in Nieuwpoort-Stad. Maar wil je het
recept om ze zelf te maken, klik dan hier. Leg de
garnaalkroket op een servetje en werk af met een schijfje
citroen en een paar plukjes peterselie.
Omelet met grijze garnalen. Kluts een paar eieren en reken
op één ei per twee personen. Giet er een scheut volle room bij
en kruid met gedroogde dille, vers gesnipperd bieslook, een
koffielepeltje kerriepoeder, peper en zout.
Giet deze bereiding in een eierpannetje, laat even aanbakken
en strooi er dan een handvol gepelde grijze garnaaltjes over.
Laat een mooie vaste eierkoek ontstaan. Steek er met een
ring rondjes uit en leg die in kleine aperitiefbordjes. Werk af,
voor het opdienen, met een paar garnaaltjes.
Sint-Jacobsnootje. Halveer een vers sint-Jacobsnootje en
bak het in bruisende boter, een half minuutje aan elke kant.
Maak toast en snijd er met een ring rondjes uit. Leg op elk
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.