griet met
gegrilde groenten
De groenten. Was de veldsla en zet koel weg.
Snijd de venkel in dikke schijven. Snijd het
groen van een paar stronken prei, verwijder de
worteldraadjes maar snijd de uiteinden er niet
af. Snijd van de lente-uien halverwege het
groen af. Verwijder de worteldraadjes. Schil en
vierendeel een paar uien.
Verhit een grillpan op de barbecue en grill de
groenten in een beetje olijfolie. Kruid met
venkelzaad, peper en zout. Sluit het deksel van
de barbecue en laat een kwartiertje tot half
uurtje staan tot de groenten gaar zijn. Keer de
groenten in die tijd een paar keer om in de
grillpan.
peper en zout
peterselie
bloem
boter
visfond
witte wijn
room
citroen
kappertjes
Op het bord. Verwijder voor het opdienen het
vel en fileer de vissen. Leg op elk bord een
mooi stuk vis, overgoten met vissaus.
Daarnaast een royale portie gegrilde groenten
en ook een handvol veldsla.
Werk af met plukjes peterselie. Serveer met
vaatjes olie en azijn. Je kan er gebakken of
gegrilde aardappeltjes bij opdienen.
Maak een vissaus. Begin met een roux van
boter met bloem en leng die aan met visfond,
witte wijn naar smaak en room. Doe er een
scheutje citroensap bij en een eetlepel
kappertjes met wat van het vocht uit hun potje.
De griet. Snijd het donkere vel van de griet in
tot op het bot. Leg de vissen op een
barbecueschotel, type plancha en zet die op
het barbecuerooster. Sluit het deksel en laat
een kwartiertje staan tot de griet gaar is.
Omkeren van de vis hoeft niet.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.