veldsla half gedroogde tomaatjes wortelen basilicum olijfolie peper en zout mosterd ketchup balsamico zoete sojasaus

salade met steak, gegrild fruit en groenten

ingrediënten - info kiwi mango watermeloen verse ananas bakbananen avocado citroen uien lente-uitjes
salade met steak, gegrild fruit en groenten
Voorbereiding. Snijd centimeter dikke schijven uit een watermeloen. Neem een grote ring en steek cirkels uit de schijven. Doe net hetzelfde met een ananas en met kleinere ringen, met de kiwi’s en een mango. Schil en verwijder de pit uit een avocado en snijd die op schijven. Wentel die in citroensap. Halveer een paar bakbanaantjes maar laat ze in de schil. Schil grote uien en snijd ze op schijven van een centimeter dik. Verwijder het meeste groen van een bussel lente-uitjes en verwijder de worteldraadjes. Schil een paar wortelen en snijd ze in de lengte in repen. Was een pak veldsla. Laat een handvol half gedroogde tomaatjes op olie uitlekken. Breng een biefstuk op kamertemperatuur. Verwarm een contactgrill. Vinaigrette. Maak een vinaigrette van ongeveer gelijke hoeveelheden mosterd, olijfolie, rode balsamico, zoete sojasaus en ketchup. Klop op tot een homogene massa met een staafmixer of een ander geschikt keukenapparaat. Bereiding. Grill alle fruit en groenten afzonderlijk in de contactgrill, tot een grillpatroon zichtbaar wordt. Houd de gegrilde ingrediënten afgedekt warm in een oven op 85°C. Wrijf een steak, type dunne lende, in met peper en zout. Grill 4 minuten in de contactgrill, zonder deze te openen. Laat de steak afgedekt een paar minuten rusten. Snijd het vlees daarna met een elektrisch mes in reepjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Afwerking. Neem een voorverwarmd dienbord en leg in het midden een hoopje veldsla. Leg er de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie op. Werk af met de vinaigrette en met kroontjes basilicum.
print

salade met steak,

gegrild fruit

en groenten

Bereiding
ingrediënten - info kiwi mango watermeloen verse ananas bakbananen avocado citroen uien lente-uitjes
veldsla half gedroogde tomaatjes wortelen basilicum olijfolie peper en zout mosterd ketchup balsamico zoete sojasaus
Ingrediënten
Voorbereiding. Snijd centimeter dikke schijven uit een watermeloen. Neem een grote ring en steek cirkels uit de schijven. Doe net hetzelfde met een ananas en met kleinere ringen, met de kiwi’s en een mango. Schil en verwijder de pit uit een avocado en snijd die op schijven. Wentel die in citroensap. Halveer een paar bakbanaantjes maar laat ze in de schil. Schil grote uien en snijd ze op schijven van een centimeter dik. Verwijder het meeste groen van een bussel lente-uitjes en verwijder de worteldraadjes. Schil een paar wortelen en snijd ze in de lengte in repen. Was een pak veldsla. Laat een handvol half gedroogde tomaatjes op olie uitlekken. Breng een biefstuk op kamertemperatuur. Verwarm een contactgrill. Vinaigrette. Maak een vinaigrette van ongeveer gelijke hoeveelheden mosterd, olijfolie, rode balsamico, zoete sojasaus en ketchup. Klop op tot een homogene massa met een staafmixer of een ander geschikt keukenapparaat. Bereiding. Grill alle fruit en groenten afzonderlijk in de contactgrill, tot een grillpatroon zichtbaar wordt. Houd de gegrilde ingrediënten afgedekt warm in een oven op 85°C. Wrijf een steak, type dunne lende, in met peper en zout. Grill 4 minuten in de contactgrill, zonder deze te openen. Laat de steak afgedekt een paar minuten rusten. Snijd het vlees daarna met een elektrisch mes in reepjes.
Afwerking. Neem een voorverwarmd dienbord en leg in het midden een hoopje veldsla. Leg er de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie op. Werk af met de vinaigrette en met kroontjes basilicum.
de              passie Creatief Koken kookvurige