veldsla
half gedroogde tomaatjes
wortelen
basilicum
olijfolie
peper en zout
mosterd
ketchup
balsamico
zoete sojasaus
salade met steak, gegrild fruit en groenten
ingrediënten - info
kiwi
mango
watermeloen
verse ananas
bakbananen
avocado
citroen
uien
lente-uitjes
Voorbereiding. Snijd centimeter dikke schijven uit een
watermeloen. Neem een grote ring en steek cirkels uit de
schijven. Doe net hetzelfde met een ananas en met kleinere
ringen, met de kiwi’s en een mango. Schil en verwijder de pit
uit een avocado en snijd die op schijven. Wentel die in
citroensap. Halveer een paar bakbanaantjes maar laat ze in
de schil. Schil grote uien en snijd ze op schijven van een
centimeter dik. Verwijder het meeste groen van een bussel
lente-uitjes en verwijder de worteldraadjes. Schil een paar
wortelen en snijd ze in de lengte in repen. Was een pak
veldsla. Laat een handvol half gedroogde tomaatjes op olie
uitlekken. Breng een biefstuk op kamertemperatuur. Verwarm
een contactgrill.
Vinaigrette. Maak een vinaigrette van ongeveer gelijke
hoeveelheden mosterd, olijfolie, rode balsamico, zoete
sojasaus en ketchup. Klop op tot een homogene massa met
een staafmixer of een ander geschikt keukenapparaat.
Bereiding. Grill alle fruit en groenten afzonderlijk in de
contactgrill, tot een grillpatroon zichtbaar wordt. Houd de
gegrilde ingrediënten afgedekt warm in een oven op 85°C.
Wrijf een steak, type dunne lende, in met peper en zout. Grill 4
minuten in de contactgrill, zonder deze te openen. Laat de
steak afgedekt een paar minuten rusten. Snijd het vlees
daarna met een elektrisch mes in reepjes.
Afwerking. Neem een voorverwarmd dienbord en leg in het
midden een hoopje veldsla. Leg er de andere ingrediënten
naar eigen inzicht en inspiratie op. Werk af met de vinaigrette
en met kroontjes basilicum.