wortelen
lente-uitjes
mosselkruidenmix
zure room
spekjes
witte wijn
boter
mosselen met zure room en spekjes
ingrediënten - info
Zeeuwse mosselen
uien
knoflook
prei
groene selder
Voorbereiding
Kuis alle groenten. Snijd het wit en het groen van een paar
stukken prei schuin in dikke ringen. Haal de blaadjes van een
paar stengels groene selder en snijd de stengels in schijfjes.
Snijd een gele ui in halvemaantjes.
Pel een halve bol knoflookteentjes en druk ze door de
knoflookpers. Schil een paar wortelen en snijd ze schuin in
schijfjes. Snijd lente-uitjes in stukken van een drietal
centimeter lang. Was en kuis de mosselen.
Bak in een droge pan een paar fijngesneden schelletjes
buikspek krokant.
Bereiding.
Laat een flinke klomp boter bruisen in een kookpot. Leg er alle
groenten in, inclusief de selderijblaadjes en stoof ze onder
deksel gaar in een vijftal minuutjes. Roer af en toe om.
Giet een glas witte wijn in de pot en doe er een paar eetlepels
mosselkruidenmix bij. Meng en laat nog een minuutje
sudderen.
Zet het vuur onder de kookpot hoger en giet er de mosselen
bij. Roer om met een schuimspaan, zodat de groenten mooi
gemengd worden met de mosselen. Sluit het deksel en laat
een vijftal minuutjes doorkoken tot het deksel begint te
rammelen van de ontsnappende damp. Schep om en
controleer of de mosselen voldoende opengegaan zijn.
Meng de mosselbereiding af het vuur met een volledige pot
zure room, dat is ongeveer 200 ml.
Op het bord.
Schep diepe borden met een schuimspaan vol mosselen met
groenten en giet er een pollepel saus overheen. Werk af met
een handvol spekjes en wat vers gesneden selderijgroen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.