room
mierikswortelcrème
groene peperbolletjes
witte wijn
maïszetmeel
peterselie
zalm met peper- en mierikswortelroomsaus
ingrediënten - info
verse zalm
courgettes
olijfolie
dille
peper en zout
Snijd de courgettes met de mandoline in fijne spaghetti-
slierten. Laat ze uitlekken en zet ze 10 minuutjes in de oven
op warme lucht op 185°C.
Maak ondertussen de saus. Giet 25 cl culinaire room in een
pannetje en meng met een paar eetlepels mierikswortelcrème.
Doe er een eetlepel uitgelekte groene peperbolletjes uit een
bokaaltje bij. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper
en zout. Bind de saus met maïszetmeel opgelost in wat water.
Bak de zalmmoten in een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout
en gedroogde dille.
Op het bord: een nestje courghetti, overgoten met een
pollepel saus. Daarnaast een tweetal zalmmoten. Werk af met
wat plukjes peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.