komijnzaadjes chilivlokken gedroogde peterselie bicarbonaat voor voeding peper en zout wortelen olijfolie parmezaan verse peterselie lente-uitjes

worteltagliatelle met Siciliaanse saus

ingrediënten - info sjalot knoflook quorn passata tomatenpuree doperwtjes rode wijn tijm
Onder de benaming ‘Siciliaanse saus’ worden heel wat receptjes op het internet gezet. Waarschijnlijk zullen échte Sicilianen van de meeste daarvan verbaasd opkijken, wegens hen totaal onbekend. Misschien reageren ze ook zo op deze versie. Die is wel gebaseerd op een recept van een familielid van ons, die van Siciliaanse origine is. Met één verschil: dit is de vegetarische versie, waarbij het gemalen rundsvlees vervangen is door quorn.
worteltagliatelle met Siciliaanse saus
de              passie Creatief Koken kookvurige
Breng op smaak met een eetlepel bicarbonaat, gedroogde tijm, gedroogde peterselie, komijnzaadjes en chilivlokjes. En uiteraard peper en zout. Op het bord. Leg een nestje worteltagliatelle op een voorverwarmd bord. Schep daarop een lepel van de saus. Werk af met gesnipperde lente-uitjes, plukjes peterselie en Parmezaanschilfers.
Worteltagliatelle. Schil de wortelen en snijd of draai er dunne slierten van in de foodprocessor of snijd ze manueel in dunne lintjes. Stoom de worteltagliatelle 1 minuutje op maximum vermogen in de microgolfoven of tot beetgaar in kokend water. Giet af, laat uitlekken en roer om met een flinke scheut olijfolie. Houd warm tot het afwerken en opdienen. Maak de saus. Snipper sjalotjes en knoflookteentjes. Fruit beiden samen in wat olijfolie en voeg na een minuutje de brokjes quorn toe. Roerbak een paar minuutjes tot de quorn begint te kleuren. Voeg dan toe: een half glas rode wijn, een busje passata, een potje tomatenpuree en een bokaaltje doperwtjes. Meng goed en laat de bereiding sudderen.
print

worteltagliatelle

met Siciliaanse saus

Bereiding
komijnzaadjes chilivlokken gedroogde peterselie bicarbonaat voor voeding peper en zout wortelen olijfolie parmezaan verse peterselie lente-uitjes
Ingrediënten
ingrediënten - info sjalot knoflook quorn passata tomatenpuree doperwtjes rode wijn tijm
Onder de benaming ‘Siciliaanse saus’ worden heel wat receptjes op het internet gezet. Waarschijnlijk zullen échte Sicilianen van de meeste daarvan verbaasd opkijken, wegens hen totaal onbekend. Misschien reageren ze ook zo op deze versie. Die is wel gebaseerd op een recept van een familielid van ons, die van Siciliaanse origine is. Met één verschil: dit is de vegetarische versie, waarbij het gemalen rundsvlees vervangen is door quorn.
Worteltagliatelle. Schil de wortelen en snijd of draai er dunne slierten van in de foodprocessor of snijd ze manueel in dunne lintjes. Stoom de worteltagliatelle 1 minuutje op maximum vermogen in de microgolfoven of tot beetgaar in kokend water. Giet af, laat uitlekken en roer om met een flinke scheut olijfolie. Houd warm tot het afwerken en opdienen. Maak de saus. Snipper sjalotjes en knoflookteentjes. Fruit beiden samen in wat olijfolie en voeg na een minuutje de brokjes quorn toe. Roerbak een paar minuutjes tot de quorn begint te kleuren. Voeg dan toe: een half glas rode wijn, een busje passata, een potje tomatenpuree en een bokaaltje doperwtjes. Meng goed en laat de bereiding sudderen.
Breng op smaak met een eetlepel bicarbonaat, gedroogde tijm, gedroogde peterselie, komijnzaadjes en chilivlokjes. En uiteraard peper en zout. Op het bord. Leg een nestje worteltagliatelle op een voorverwarmd bord. Schep daarop een lepel van de saus. Werk af met gesnipperde lente-uitjes, plukjes peterselie en Parmezaanschilfers.
de              passie Creatief Koken kookvurige