komijnzaadjes
chilivlokken
gedroogde peterselie
bicarbonaat voor voeding
peper en zout
wortelen
olijfolie
parmezaan
verse peterselie
lente-uitjes
worteltagliatelle met Siciliaanse saus
ingrediënten - info
sjalot
knoflook
quorn
passata
tomatenpuree
doperwtjes
rode wijn
tijm
Onder de benaming ‘Siciliaanse saus’ worden heel wat
receptjes op het internet gezet. Waarschijnlijk zullen échte
Sicilianen van de meeste daarvan verbaasd opkijken,
wegens hen totaal onbekend. Misschien reageren ze ook
zo op deze versie. Die is wel gebaseerd op een recept van
een familielid van ons, die van Siciliaanse origine is. Met
één verschil: dit is de vegetarische versie, waarbij het
gemalen rundsvlees vervangen is door quorn.
Breng op smaak met een eetlepel bicarbonaat, gedroogde
tijm, gedroogde peterselie, komijnzaadjes en chilivlokjes. En
uiteraard peper en zout.
Op het bord. Leg een nestje worteltagliatelle op een
voorverwarmd bord. Schep daarop een lepel van de saus.
Werk af met gesnipperde lente-uitjes, plukjes peterselie en
Parmezaanschilfers.
Worteltagliatelle. Schil de wortelen en snijd of draai er dunne
slierten van in de foodprocessor of snijd ze manueel in dunne
lintjes. Stoom de worteltagliatelle 1 minuutje op maximum
vermogen in de microgolfoven of tot beetgaar in kokend water.
Giet af, laat uitlekken en roer om met een flinke scheut olijfolie.
Houd warm tot het afwerken en opdienen.
Maak de saus. Snipper sjalotjes en knoflookteentjes. Fruit
beiden samen in wat olijfolie en voeg na een minuutje de
brokjes quorn toe. Roerbak een paar minuutjes tot de quorn
begint te kleuren. Voeg dan toe: een half glas rode wijn, een
busje passata, een potje tomatenpuree en een bokaaltje
doperwtjes. Meng goed en laat de bereiding sudderen.
meer vegetarische gerechten: