4 eieren
75 g geraspte kokos
blik ananasschijven op sap
1 tl vanille-extract
kokosolie
tarte tatin met ananas en kokos
ingrediënten - info
200 g boter
200 g zelfrijzende bloem
190 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
Giet het beslag over de ananas en zet de cake 35 minuten in
een voorverwarmde oven op 175°C. Zet de oven uit maar laat
de cake nog een half uurtje staan om na te garen.
Laat de cake daarna uit de oven nog verder afkoelen tot lauw.
Maak met een mes de randen los en open de springvorm.
Verwijder die en leg een groot plat bord bovenop de cake.
Draai die constructie nu in één vlotte beweging om en
verwijder de bodem van de springvorm.
Na dit spannende moment van de waarheid, kan je je cake
lauw of volledig afgekoeld presenteren aan je jonge en ouwe
snoepers.
Zeef het bakmeel. Smelt de boter. Klop de eieren los. Verwarm
de oven op 185°C.
Doe de fijne suiker, vanillesuiker en de losgeklopte eieren in de
keukenrobot en klop deze mengeling op tot een lichtgele ruban.
Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en daarna
lepelsgewijs het gezeefde bakmeel, de kokosrasp en als laatste
een theelepeltje vanille-extract en 10 cl ananassap.
Neem een klassieke springvorm en vet die royaal in met
kokosolie. Bedek de bodem met één laag ananasschijven. Je
kan creatief zijn, door bijvoorbeeld een bloemvorm te maken
met een volledige schijf, met daarrond een rozet van gesneden
ananasringen.