witte wijn
cayennepeper
peper en zout
tongscharfilets
boter
vloeiende bloem
krab uit blik
tomaten
lente-ui
tongscharfilets in krabsaus
ingrediënten - info
uien
wortelen
prei
selder
knoflook
krabbenscharen
olijfolie
kervel
Breng terug tegen het kookpunt aan en zet dan het vuur laag.
Pocheer de tongscharfilets een paar minuten in de bouillon.
Laat ze uitlekken en bewaar ze warm tot verder gebruik.
Maak een lichte roux van boter en vloeiende bloem. Verdun
deze met soeplepels bouillon tot een mooie, gladde,
geelkleurige saus. Controleer de kruiding en corrigeer indien
nodig. Voeg eventueel een koffielepeltje kurkumapoeder toe
om de kleur te accentueren.
Andere voorbereidingen. Laat een blik kwaliteitsvol
krabvlees uitlekken. Scheid het vlees uit de scharen van de
rest. Ontvel een paar tomaten, haal ze leeg en snijd het vlees
op blokjes. Snipper een paar stengels lente-ui.
Op het bord. Schep een bodem krabsaus op de borden. Leg
daarop een tweetal tongscharfilets. Werk de borden af, naar
eigen inzicht en inspiratie, met krabschaarvlees,
tomatenblokjes en gesnipperde lente-ui. Werk af met een paar
draaien uit de pepermolen en takjes kervel.
Maak eerst een kruidige schaaldierenfond. Kuis en hak de
groenten: uien, wortelen, prei, selder en knoflookteentjes. Breek
de krabbenpoten fijn met een vleeshamer. Roerbak dit gruis een
paar minuten in olijfolie. Voeg dan de gehakte groenten toe.
Meng goed en roerbak nog een paar minuten verder.
Giet er nu een glas witte wijn bij. Vul aan met water tot alle
ingrediënten volledig ondergedompeld zijn. Kruid met een
snuifje cayennepeper, peper en zout. Dek de pot af en laat een
half uurtje sudderen.
Zeef de bouillon door een neteldoek in een vergiet in een
propere kookpan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.