vloeiende bloem
4 eidooiers
50 g amandelpoeder
100 g volkoren patisseriebloem
½ liter volle melk
3 el vanillesuiker
agar agar
bloemsuiker
rabarbertaart met appeltjes
ingrediënten - info
bladerdeegbodem
rabarber
cassonadesuiker
appeltjes
calvados
boter
Giet een paar pollepels hete melk bij de ruban en klop op tot
een gladde, vloeibare massa. Giet deze bij de rest van de
melk en roer alles goed om. Blijf roeren met een garde tot een
dik beslag. Roer er de marinade van de appeltjes onder.
Schep de uitgelekte stukjes rabarber op de bladerdeegbodem.
Meng met de appelpartjes. Schep daarop het deegbeslag en
strijk dit gelijkmatig open. Decoreer naar eigen inzicht met de
rabarberstaafjes.
Zet de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 170
graden. Controleer met een spiesje of de taart voldoende
gebakken is. Laat ze indien nodig nog een extra tijdje in de
oven staan.
Haal de taart uit de oven en zet ze even langs de kant om af
te koelen. Maak ondertussen een afdekgelei met het
bewaarde vocht van de uitgelekte rabarberschijfjes. Giet er
een gelijke hoeveelheid water bij. Breng aan de kook en voeg
2 gram agar agar toe. Laat een minuutje doorkoken. Laat deze
bereiding af het vuur afkoelen tot lauw.
Giet de lauwe afdekgelei gelijkmatig over de taart en zet die
daarna in de koelkast tot ze volledig afgekoeld is en de gelei
opgesteven. Bestuif met bloemsuiker voor het opdienen.
Schil en snijd een zestal stuks rabarberstengel in schijfjes van
ongeveer een centimeter dik. Snijd twee ongeschilde stengels in
stukken van 5 centimeter dik. Voeg beiden samen in een
recipiënt. Strooi er bruine suiker over en meng goed. Laat een
uurtje rusten op kamertemperatuur. Giet het vocht af, maar
bewaar het. Snijd een paar geschilde appels op schijfjes.
Marineer ze een uurtje in calvados. Laat uitlekken, maar bewaar
de marinade.
Beboter een bakvorm en bestuif met bloem. Leg de taartbodem
in de bakvorm. Druk goed aan en prik er gaatjes in met een
vork.
Maak een beslag. Klop 4 eidooiers op met 100 g
cassonadesuiker tot een mooie ruban. Voeg al kloppend 50
gram amandelpoeder en 100 g volkoren patisseriebloem toe.
Meng een halve liter volle melk met drie eetlepels vanillesuiker
en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.