eieren
peterselie
peper en zout
boter
aardappelpuree
gedroogde gebakken uitjes
zonnevis met asperges en bearnaisesaus
ingrediënten - info
witte asperges
bearnaisesaus
zonnevis
vloeiende bloem
Schil de asperges grondig, zodat er geen taaie slierten
achterblijven. Stoom ze gaar in een vijftal minuutjes in de
microgolfoven of op een andere manier.
Op het bord. Leg een zonnevis op het bord. Daarnaast een
schep aardappelpuree, afgewerkt met gedroogde gebakken
uitjes. Daarnaast een zestal asperges. Werk verder af met een
mengeling van gehakte peterselie en geplet ei. En tenslotte
een flinke schep warme bearnaisesaus over de asperges. Nog
een paar draaien uit de pepermolen erover en klaar.
Koop of maak een opwarmbare bearnaisesaus. Kook één ei
per persoon hard. Verkruimel het en kruid met peper en zout.
Snipper de verse peterselie. Maak een aardappelpuree.
Droog de gekuiste zonnevisjes met keukenpapier en wentel ze
in vloeiende bloem. Bak de visjes ongeveer drie à vier minuten
op elke kant in een hete pan met bruisende boter en olijfolie.
Kruid met peper en zout. Zet even warm weg.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.