mascarpone
tijm
rozemarijn
salie
paprikapoeder
venkelzaadpoeder
peper en zout
kurkuma
platte peterselie
olijfolie
mediterrane mosselen met cavaroomsaus
ingrediënten - info
mosselen
veelkleurige
snoeppaprika’s
sjalotjes
knoflook
kleine tomaten
aubergine
cava
De afwerking. Schep in de borden een bodem van de
groenten in cavaroomsaus. Verdeel er de mosselen zonder
schelp over en daarna een paar mét schelp. Werk af met
plukjes platte peterselie. Relatief eenvoudig en vooral lekker al
zeg ik het zelf…
De voorbereiding. Kuis de mosselen. Snijd een paar kleine
snoeppaprika’s in ringetjes. Snijd geschilde sjalotjes in schijfjes.
Snijd een paar knoflookteentjes in schijfjes. Snijd een
ongeschilde aubergine in kleine blokjes. Wentel die meteen in
olijfolie om verkleuren te voorkomen. Snijd de tomaatjes in vier
en verwijder de zaadjes.
De bereiding. Doe alle groenten behalve de tomaten in een
pan met een bodempje olijfolie. Leg er takjes rozemarijn, tijm
en salie bij. Roerbak tot alles bijna gaar is.
Giet er een glas cava bij en daarna een gelijke hoeveelheid
mascarpone. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en
zout. En meng met een paar mespuntjes kurkuma, niet voor de
smaak, enkel om een mooie gele kleur te geven aan de saus.
Laat een kwartiertje inkoken.
Breng een bodempje cava aan de kook met een paar draaien
uit de pepermolen. Schep er de mosselen in. Kook ze 6 tot 8
minuten tot de mosselen opengegaan zijn. Verwijder de
gesloten mosselen. Giet een paar soeplepels kookvocht bij de
saus en roer om.
Haal de mosselen uit de schelp, maar laat de mooiste
exemplaren zitten voor de afwerking.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.