Black Angus beef burger
rucola Griekse yoghurt ketchup rode balsamico komkommer radijsjes eieren aardappelen verse basilicum peterselie peper olijfoliespray

Black Angus beef burger

ingrediënten - info Black Angus rundsvlees hamburgerbroodjes mosterd honing kropsla uien gerookt ontbijtspek cheddar tomaten ingemaakte augurkjes boter
Black Angus is een runderras van Schotse origine, dat vooral in de Angelsaksische wereld “ingeburgerd” is. De kwaliteit is bijzonder goed, dat wil zeggen: mals en sappig na bereiding. Gemalen en met het ontbijtspek errond, zoals in dit recept, wordt die eigenschap nog versterkt.
De opbouw. Neem bij voorkeur ovale schotels. Leg er langs één kant wat sla op en bouw verder op met schijfjes hardgekookt ei, gesneden radijsjes en komkommerschijfjes. Werk af met kroontjes verse basilicum en plukjes peterselie. Bouw de burgers op, van onder naar boven: het onderste deel van de hamburgerbun, ingesmeerd met het honing- mosterdsausje. Daarop wat kropsla. Verder naar boven, een ruime schep gekaramelliseerde uien, een beefburger met de cheddar erop, een paar stukjes gegrilde tomaat, een schijfje augurk, een flinke lepel dressing, wat rucola en sluit af met het bovenste deel van het hamburgerbroodje. Fixeer de constructie met een houten barbecuespiesje. Zet de klaargemaakte hamburgers op de borden en schep er een portie frietjes bij. Je kan er de rest van de dressing bij serveren en ook de klassieke sausjes zoals mayonaise en ketchup.
klik hier voor meer recepten van burgers
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voorbereiding van de patties. Koop vooraf gevormde beefburgers of maak ze zelf. Leg in kruisvorm een drietal reepjes ontbijtspek en haaks daarop nog eens drie. Kruid de burgers met peper, maar geen zout. Leg ze met de gepeperde kant op het ontbijtspek. Plooi dat dicht, zodat ze volledig ingepakt zijn. Zet de burgers even weg op kamertemperatuur. De koude bereidingen. Maak een sausje van honing met mosterd. Maak een dressing van Griekse yoghurt, ketchup, honing, mosterd en rode balsamico-azijn. Kook één eitje per persoon hard en verdeel het in schijfjes. Snijd een paar radijsjes in schijfjes. Snijd een komkommer in schijven. Was en snijd een kropsla en de rucola. Pluk een paar takjes basilicum en peterselie. Schil een paar grote aardappelen en snijd er frietjes van. Meestal kan je beter scoren met handgesneden en dus onregelmatige frietjes dan met de voorgebakken industriële exemplaren. De warme bereidingen. Snijd een ruime hoeveelheid geschilde uien in ringen. Bak ze in een paar eetlepels boter tot ze karamelliseren. Snijd een paar vaste tomaten in schijven. Bestuif ze met olijfoliespray en grill ze in een grillpan. Was en droog de frietjes en bak ze in 3 à 4 minuten op 150°C in de frietketel. Laat ze afkoelen op kamertemperatuur. Net voor het opdienen moet je ze nog een tweede keer bakken op 175°C tot ze de juiste kleur hebben. De bereiding. Bak de ingepakte beefburgers op middelhoog vuur aan beide zijden een minuutje of twee. Giet het overtollige vet af en bak ze verder tot gaar. Dat controleer je met een spiesje. Komt er geen bloed meer uit en is het ontbijtspek mooi gekleurd, dan kan je de burgers op een ovenschotel leggen. Bedek ze met een paar sneetjes cheddar en zet ze een minuutje in een hete oven op heteluchtstand. De kaas zal snel smelten en zich rond de burgers plooien. Halveer de hamburgerbroodjes, zet ze een drietal minuutjes in een hete oven op 210°C.
print

Black Angus

beef burger

Bereiding
rucola Griekse yoghurt ketchup rode balsamico komkommer radijsjes eieren aardappelen verse basilicum peterselie peper olijfoliespray
Ingrediënten
ingrediënten - info Black Angus rundsvlees hamburgerbroodjes mosterd honing kropsla uien gerookt ontbijtspek cheddar tomaten ingemaakte augurkjes boter
Black Angus is een runderras van Schotse origine, dat vooral in de Angelsaksische wereld “ingeburgerd” is. De kwaliteit is bijzonder goed, dat wil zeggen: mals en sappig na bereiding. Gemalen en met het ontbijtspek errond, zoals in dit recept, wordt die eigenschap nog versterkt.
De opbouw. Neem bij voorkeur ovale schotels. Leg er langs één kant wat sla op en bouw verder op met schijfjes hardgekookt ei, gesneden radijsjes en komkommerschijfjes. Werk af met kroontjes verse basilicum en plukjes peterselie. Bouw de burgers op, van onder naar boven: het onderste deel van de hamburgerbun, ingesmeerd met het honing-mosterdsausje. Daarop wat kropsla. Verder naar boven, een ruime schep gekaramelliseerde uien, een beefburger met de cheddar erop, een paar stukjes gegrilde tomaat, een schijfje augurk, een flinke lepel dressing, wat rucola en sluit af met het bovenste deel van het hamburgerbroodje. Fixeer de constructie met een houten barbecuespiesje. Zet de klaargemaakte hamburgers op de borden en schep er een portie frietjes bij. Je kan er de rest van de dressing bij serveren en ook de klassieke sausjes zoals mayonaise en ketchup.
Voorbereiding van de patties. Koop vooraf gevormde beefburgers of maak ze zelf. Leg in kruisvorm een drietal reepjes ontbijtspek en haaks daarop nog eens drie. Kruid de burgers met peper, maar geen zout. Leg ze met de gepeperde kant op het ontbijtspek. Plooi dat dicht, zodat ze volledig ingepakt zijn. Zet de burgers even weg op kamertemperatuur. De koude bereidingen. Maak een sausje van honing met mosterd. Maak een dressing van Griekse yoghurt, ketchup, honing, mosterd en rode balsamico-azijn. Kook één eitje per persoon hard en verdeel het in schijfjes. Snijd een paar radijsjes in schijfjes. Snijd een komkommer in schijven. Was en snijd een kropsla en de rucola. Pluk een paar takjes basilicum en peterselie. Schil een paar grote aardappelen en snijd er frietjes van. Meestal kan je beter scoren met handgesneden en dus onregelmatige frietjes dan met de voorgebakken industriële exemplaren. De warme bereidingen. Snijd een ruime hoeveelheid geschilde uien in ringen. Bak ze in een paar eetlepels boter tot ze karamelliseren. Snijd een paar vaste tomaten in schijven. Bestuif ze met olijfoliespray en grill ze in een grillpan. Was en droog de frietjes en bak ze in 3 à 4 minuten op 150°C in de frietketel. Laat ze afkoelen op kamertemperatuur. Net voor het opdienen moet je ze nog een tweede keer bakken op 175°C tot ze de juiste kleur hebben. De bereiding. Bak de ingepakte beefburgers op middelhoog vuur aan beide zijden een minuutje of twee. Giet het overtollige vet af en bak ze verder tot gaar. Dat controleer je met een spiesje. Komt er geen bloed meer uit en is het ontbijtspek mooi gekleurd, dan kan je de burgers op een ovenschotel leggen. Bedek ze met een paar sneetjes cheddar en zet ze een minuutje in een hete oven op heteluchtstand. De kaas zal snel smelten en zich rond de burgers plooien. Halveer de hamburgerbroodjes, zet ze een drietal minuutjes in een hete oven op 210°C.
de              passie Creatief Koken kookvurige