lente-ui
peper en zout
kurkuma
visbouillon
witte wijn
witte balsamico
tripple sec
honing
bieslook
boter
olijfolie
tongschar met venkel en sinaasappelsaus
ingrediënten - info
tongscharretjes
sinaasappels
citroen
vloeiende bloem
puntpaprika’s
venkel
ui
verse gember
dille
Laat verder inkoken, voeg een borrelglas tripple sec of een
andere likeur op basis van sinaasappel toe. Bind de saus met
vloeiende bloem opgelost in water. Voeg de bereiding van
paprika’s en ui toe en meng goed.
De tongscharretjes. Dep de visjes droog, bestuif ze met
vloeiende bloem, schud ze af en bak ze goudbruin in een pan
met bruisende boter gemengd met olijfolie. Kruid met peper en
zout.
Op het bord. Een tweetal tongscharretjes, half overgoten met
saus. Dresseer met de gebakken venkel en werk af met een
schijfje gebakken sinaasappel, gesneden lente-ui en
gesnipperd bieslook.
Fruit en groenten. Snijd een venkel in schijven. Leg de stukken
in een glazen bakje, dek af met folie en gaar ze twee minuten
op vol vermogen in de microgolfoven. Laat uitlekken en bak de
schijven daarna in een pan in olijfolie. Kruid met peper, zout en
gedroogde dille. Zet afgedekt weg.
Schil de puntpaprika’s met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees
in zeer fijne brunoise. Schil en snijd een ui op dezelfde manier.
Bak beiden samen in olijfolie. Zet afgedekt weg.
Snijd een onbespoten sinaasappel in schijven. Wrijf één kant in
met honing. Bak de schijven eerst op de kant zonder honing.
Draai ze na een minuutje om en laat de keerzijde bakken tot de
honing karamelliseert. Zet afgedekt weg.
De saus. Breng een halve liter visbouillon aan de kook. Voeg
een glas witte wijn toe en het sap van een drietal
persappelsienen. Laat inkoken. Kruid met peper en zout.
Voeg een mespunt geraspte gember toe, een scheutje
citroensap, wat vloeibare honing, een flinke scheut witte
balsamico en een soeplepel kurkuma om de kleur van de saus
te accentueren.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.